Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έννοια του τόπου, του προορισμού, του ταξιδιού, της περιήγησης και της περιπλάνησης προσεγγίζει το νέο online πρόγραμμα της πολιτιστικής πλατφόρμας Rembrandt and The Cat, που ξεκινά σήμερα στις 7 μ.μ. με τη διάλεξη «Το Αμστερνταμ του Ρέμπραντ φαν Ράιν». Την εξέλιξη της ολλανδικής πόλης σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα του 17ου αιώνα με το οποίο συνδέθηκε η ζωή και το έργο του σπουδαίου ζωγράφου, παρακολουθεί ο αρχαιολόγος, ιστορικός τέχνης και ξεναγός Τάσος Παπαδόπουλος. Πληροφορίες και κρατήσεις στο [email protected].

Με τη σκηνοθέτιδα Αντζελα Μπρούσκου ολοκληρώνεται σήμερα η δράση «Μετακίνηση 7: κάνε τη διαδρομή που ονειρεύεσαι», στο πλαίσιο της οποίας ο video designer Παντελής Μάκκας ακολουθεί στην πόλη τους επτά δημιουργούς των φετινών παραστάσεων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και βιντεοσκοπεί τον τρόπο δουλειάς τους. Στο τελευταίο βίντεο, που είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση dithepi.gr, η Αντζελα Μπρούσκου μιλάει με αφορμή την παράστασή της «Η γυναίκα της Ζάκυθος» για τον τρόπο που εμπνέεται ενώ τα θέατρα παραμένουν κλειστά. 

Με ένα από τα σημαντικότερα εορταστικά έργα του 18ου αιώνα, τη «Μουσική των νερών» του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ, καλωσορίζουν τη νέα χρονιά οι μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου, σε μια συναυλία που θα μεταδοθεί μέσω live streaming αύριο, στις 8.30 μ.μ., από το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Περισσότερα στο snfcc.org/WaterMusic.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή