NEWSLETTER

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Αστερίξ σε νέα περιπέτεια

Το 39ο άλμπουμ του Αστερίξ –του κλασικού ήρωα των κόμικς ο οποίος γεννήθηκε πριν από 61 χρόνια– πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε από τον σεναριογράφο Ζαν-Ιβ Φερί, έναν από τους «μπαμπάδες» του φοβερού Γαλάτη, μαζί με τον γελοιογράφο Ντιντιέ Κονρά. Πρόκειται για μια ταξιδιωτική ιστορία: Ο Οβελίξ φεύγει από το χωριό του προς έναν προορισμό που παραμένει μυστικός προς το παρόν, μια χώρα μάλλον φανταστική. Οπως δήλωσε ωστόσο ο Φερί, την ιστορία είχε εγκρίνει ο σπουδαίος Αλμπέρ Ουντερζό, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο. Το 38ο  άλμπουμ, με τίτλο «Η κόρη του Βερσινγκετόριξ», ήταν το βιβλίο που έκανε τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 2019 στη Γαλλία. 

Στον αιώνα του γυμναστηρίου

Πότε η άσκηση, και δη το γυμναστήριο, έγινε ένα χόμπι, διαχωρισμένο από άλλη σωματική δραστηριότητα; Πότε αρχίσαμε να έχουμε προσωπικό γυμναστή και πώς συνέβη οι γυμνασμένοι άνθρωποι να θεωρούνται πιο επιτυχημένοι; Πότε το να είναι κάποιος σε φόρμα άρχισε να αποτελεί εκτός από υγιεινή συνήθεια μια πιο ηθική στάση ζωής; Η μελέτη του Γιούργκεν Μάρτσουκατ «The Age of Fitness» (Das Zeitalter Der Fitness) κάνει μια αναδρομή στην ιστορία αλλά και στη σημασία της σωματικής άσκησης στη σύγχρονη κοινωνία. Ξεκινά από την ετυμολογική αναζήτηση της λέξης «fit» στα αγγλικά, που ανάγεται στον 15ο αιώνα (ως «fyt») και φτάνει μέχρι τον 20ό αιώνα, που απογείωσε τη λατρεία του γυμνασμένου σώματος. 

Στη ζωή του Φρ. Μπέικον

Μια αποσπασματική, ποιητική αναπαράσταση των τελευταίων ημερών του σπουδαίου ζωγράφου Φράνσις Μπέικον στη Μαδρίτη είναι το βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες στη Βρετανία με τίτλο «The Death Of Francis Bacon», από τον συγγραφέα Μαξ Πόρτερ. Ο τρόπος με τον οποίο περιγράφονται τα γεγονότα που συνέβησαν τον Απρίλιο του 1992, όταν ο 82χρονος καλλιτέχνης, παρά τις συμβουλές του γιατρού, έκανε ένα ταξίδι στη Μαδρίτη για να επισκεφθεί την τελευταία του μεγάλη αγάπη, τον νεαρό τραπεζίτη Χοσέ Καπέλο, δίνουν στον αναγνώστη την αίσθηση πως μπαίνει στη ζωή του ζωγράφου και ζει δίπλα του τις τελευταίες στιγμές του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή