Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Χρήστου Βακαλόπουλου «Η γραμμή του ορίζοντος», η σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών «Μεταμφιέσεις» της Εταιρείας Θεάτρου «Θέρος» συνεχίζεται σήμερα, στις 7.30 μ.μ., με το τρίτο της επεισόδιο, το οποίο παρουσιάζουν οι ηθοποιοί Σοφία Ιωάννου και Γιώργος Ορφανουδάκης. Η σειρά εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συνόλου έργων από όλο το φάσμα των τεχνών, που επιχειρούν να αποτυπώσουν τη θεματική και μορφική πληθωρικότητα του μυθιστορήματος του Χρήστου Βακαλόπουλου. Πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων στο grammiorizontos.com.

Με τη συναυλία που έδωσαν οι Θεσσαλονικείς The Speakeasies’ Swing Band! στις 13 Σεπτεμβρίου στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης συνεχίζονται σήμερα οι online μεταδόσεις των καλοκαιρινών μουσικών παραστάσεων του πολιτιστικού οργανισμού. Το βίντεο με την εμφάνιση της μπάντας, που είχε παρουσιάσει ένα ρυθμικό πρόγραμμα με δικά της αλλά και με διαχρονικά χορευτικά κομμάτια σε ήχους swing, jazz, blues και dixieland, θα προβληθεί στις 5 μ.μ. στο κανάλι του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο YouTube και θα παραμείνει διαθέσιμο για μία εβδομάδα. Περισσότερα στο tch.gr.

Διαθέσιμη ψηφιακά είναι η έκθεση «Σαλαμίς 480 π.Χ. Εικαστική απήχηση 2020» που διοργανώνει το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων το 2020 από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Στην έκθεση παρουσιάζονται είκοσι δύο σύγχρονα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και δομικής τέχνης, που έρχονται σε διάλογο με την αφηγηματική τέχνη του 19ου αιώνα. Λεπτομέρειες στο hmmuseum.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή