Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως καλύτερη βιογραφία της χρονιάς τιμήθηκε στα φετινά Costa Book Awards το «The Louder I Will Sing» του Λι Λόρενς. Καταγράφει τη μακρόχρονη προσπάθεια του Βρετανού συγγραφέα να βρει δικαιοσύνη για τη μητέρα του, η οποία τραυματίστηκε από την αστυνομία το 1985. Στα υπόλοιπα βραβεία, ξεχωρίζουν το «The Mermaid of Black Conch» της Μονίκ Ρόφι (διακρίθηκε ως καλύτερο μυθιστόρημα) και η ποιητική συλλογή «The Historians» της εκλιπούσας Ιβαν Μπόλαντ. 

(…) Στην Ελλάδα είδαμε πρόσφατα το έργο του «Πιστεύω στους μονόκερους», από το Εθνικό Θέατρο. Στην Αγγλία, ο συγγραφέας Μάικλ Μορπούργκο έχει μπερδέματα: το βιβλίο του «Tales from Shakespeare», μια ανθολογία σαιξπηρικών ιστοριών που απευθύνεται σε παιδιά, κατηγορείται για αναχρονιστική πολιτική ορθότητα: αφήνει εκτός τον «Εμπορο της Βενετίας», έργο με πρωταγωνιστή τον Εβραίο Σάιλοκ, το οποίο έχει φτάσει να χαρακτηριστεί αντισημιτικό. Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του Μορπούργκο, τα έργα που διάλεξε είναι απλώς εκείνα «στα οποία κατά τη γνώμη μου θα ανταποκριθούν τα μικρά παιδιά». 

(…) Μαζί με το τηλεοπτικό «Bridgerton» κατακόρυφα ανεβαίνει και η δημοφιλία της νεαρής πρωταγωνίστριάς του, Φίμπι Ντίνεβορ. Τη σειρά, που κινείται στα χνάρια του δημοφιλέστατου «The Crown», έχουν πλέον παρακολουθήσει «περισσότερα από 63 εκατομμύρια νοικοκυριά» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Netflix. Αυτό το νούμερο την κατατάσσει στο Νο 5 όλων των ορίτζιναλ σειρών της διαδικτυακής πλατφόρμας, με την Ντίνεβορ να ενσαρκώνει τον δημοφιλέστερο χαρακτήρα της οικογένειας ευγενών γύρω από την οποία κινείται η πλοκή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή