Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο διαδικτυακές ημερίδες διοργανώνουν σήμερα και αύριο, στις 6 μ.μ., το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Τέχνης (AICA) και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο της έκθεσης «Θεωρήματα 2/2020, περί Ιστορίας». Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή τον τιμητικό τόμο για τον καθηγητή Μιλτιάδη Παπανικολάου με τίτλο «Χρώματα. Μελέτες και άρθρα για την ιστορία της τέχνης» και η δεύτερη έχει θέμα την ιστορία της ψηφιακής τέχνης στην Ελλάδα και την Ιστορία ως κεντρικό θέμα στην ψηφιακή τέχνη. Περισσότερα στο emst.gr.

Βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, η παράσταση «Ο σωσίας», που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ροές τη σεζόν 2014-2015 –η πρώτη σκηνοθετική δουλειά της Εφης Μπίρμπα– προβάλλεται online από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, στην πλατφόρμα της Ticket Services. Πρωταγωνιστεί ο Αρης Σερβετάλης. Κάθε προβολή θα είναι διαθέσιμη έως και 4 ώρες μετά την επικύρωση του εισιτηρίου. Πληροφορίες στο ticketservices.gr.

Με τη Μήδεια του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Μάρθας Φριντζήλα εγκαινιάζεται διαδικτυακά την Κυριακή, στις 7 μ.μ., η Ερευνητική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, που στόχο έχει τη θεατρική σπουδή της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας. Θα προηγηθεί σύντομη ομιλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές. Ερμηνεύουν οι Ανδρέας Κωνσταντίνου, Θάνος Τοκάκης και η σκηνοθέτις. Η παράσταση θα μεταδοθεί από τη σελίδα livestream.n-t.gr με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή