«Γράμμα» 12 επεισοδίων από τη Βικτόρια Χίσλοπ στην ΕΡΤ

«Γράμμα» 12 επεισοδίων από τη Βικτόρια Χίσλοπ στην ΕΡΤ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οπως και με “Το νησί”, είμαι ενεργό μέλος της ομάδας. Κάποιοι συγγραφείς πουλάνε απλώς τα δικαιώματα του έργου τους και δεν ασχολούνται ξανά. Εγώ δεν είμαι έτσι, ασχολούμαι πολύ», λέει στην «Κ» η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ ενόψει της έναρξης των γυρισμάτων της νέας τηλεοπτικής σειράς μυθοπλασίας «Καρτ ποστάλ» της ΕΡΤ.

Η φιλόδοξη παραγωγή της δημόσιας τηλεόρασης, που βασίζεται σε βιβλία της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως, μπαίνει στην τελική ευθεία και οι συντελεστές της ετοιμάζονται να μεταβούν τους επόμενους μήνες στην Κρήτη και στον Αγιο Νικόλαο, όπου θα γυριστούν οι περισσότερες σκηνές.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς και συνδετικός κρίκος των 12 αυτοτελών επεισοδίων είναι ο Τζόζεφ, ο οποίος αποφασίζει να εγκαταλείψει τη Βρετανία και να γυρίσει στην πατρίδα του, την Ελλάδα. Μπορεί να μην είναι το Brexit που κάνει τον ήρωα της Χίσλοπ να φύγει, καθώς όταν έγραφε το βιβλίο «Οι καρτ ποστάλ» (εκδ. Διόπτρα) αυτή η προοπτική δεν υπήρχε στον ορίζοντα, αλλά ο Τζόζεφ, όπως μας λέει η συγγραφέας, δεν θα ήταν ποτέ υπέρμαχός του. «Είναι ένας φιλελεύθερος Ευρωπαίος που δεν θα του άρεσε μια τέτοια απόφαση. Είναι επίσης αρχαιολόγος, μια επιστήμη που βασίζεται στην ιδέα ότι ο κόσμος είναι μια διεθνής κοινότητα όπου οι άνθρωποι μοιράζονται τον πολιτισμό και την Ιστορία. Θα μισούσε το Brexit, θα ήταν ένα ανάθεμα».  

Ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου, τον οποίο γνωρίζουμε από τις συνεργασίες του με τον Παντελή Βούλγαρη («Μικρά Αγγλία», «Το τελευταίο σημείωμα») και τον Αγγελο Φραντζή («Ακίνητο ποτάμι», «Ευτυχία»), θα ενσαρκώσει τον ρόλο του Τζόζεφ στην περιπλάνησή του στη σύγχρονη Ελλάδα. Τη σκηνοθεσία της σειράς έχει αναλάβει ο Γιώργος Παπαβασιλείου, που συνεργάζεται κυρίως με παραγωγές στο εξωτερικό («Slave», «Der Bergdoktor», «The storm tide», «Special Unit», «Α summer in Greece»).

Ο Νίκος Απειρανθίτης, η Αλεξάνδρα Κατασαρού και η Δώρα Μασκλαβάνου μαζί με τη συγγραφέα έχουν αναλάβει την τηλεοπτική διασκευή των βιβλίων «Οι καρτ ποστάλ» και «Τελευταίος χορός» (εκδ. Διόπτρα). «Οπως έγινε και στο “Νησί”, είναι μια ωραία διαδικασία να βλέπεις πως λέξεις γραμμένες για το χαρτί ζωντανεύουν με έναν νέο τρόπο για την τηλεόραση. Κάποιες από τις αρχικές ιστορίες είναι γραμμένες μόνο σε λίγες σελίδες, οπότε οι σεναριογράφοι προσθέτουν νέες, υπέροχες ιδέες, ενώ παραμένουν πιστοί στο πνεύμα της αρχικής σύλληψης», λέει η κ. Χίσλοπ, η οποία συνεργάζεται από το 2019 με τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Το Brexit, σημειώνει, έχει προκαλέσει ήδη ορισμένα προβλήματα, όπως στην τροφοδοσία της Βόρειας Ιρλανδίας ή στη μετακίνηση ατόμων, αλλά βέβαια το νούμερο ένα πρόβλημα τώρα είναι ο κορωνοϊός. Η ίδια μας γράφει από το Λονδίνο όπου βρίσκεται υπό σκληρό lockdown. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Βικτόρια Χίσλοπ πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα. «Νιώθω πολύ τυχερή γι’ αυτό και θεωρώ ότι θα με προστατεύσει από τις αλλαγές που μπορεί να επηρεάσουν την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Ελπίζω να έρθω για την έναρξη των γυρισμάτων του “Καρτ ποστάλ” τον Μάρτιο». Και θα είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσει το ελληνικό διαβατήριό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή