Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Κλεονίκη Δεμίρη

Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Κλεονίκη Δεμίρη

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

07.00
Με το που θα ξυπνήσω το πρωί, πετάγομαι από το κρεβάτι μου γιατί έχω μια ιδέα που θέλω να καταγράψω γρήγορα για να μην την ξεχάσω. Συνήθως είναι μια μελωδία ή στίχοι. Πειραματίζομαι με το γράψιμο τώρα τελευταία και βλέπω ότι κάτι καλό συμβαίνει, ειδικά μετά το «Ολα θα πάνε μια χαρά». Μόλις την καταγράψω τότε ησυχάζω και αφού τη μοιραστώ με τον σύντροφό μου τότε θα πάω για πρωινό και καφέ στην κουζίνα ακούγοντας συνήθως τα νέα και μουσική από το Δεύτερο Πρόγραμμα. Εχω επίσης διάφορες ιδέες και σκέψεις για ένα επόμενο βιντεοκλίπ, τις οποίες μοιράζομαι με φίλους και γελάμε λίγο…
 
08.00
Κοιτάζω το ημερολόγιο οργανώνοντας τη μέρα μου, μετά βλέπω τα μέιλ μου, το φατσοβιβλίο, το ίνσταγκραμ και σκέφτομαι τι κακό μας βρήκε, καλύτερα όταν δεν τα είχα όλα αυτά… ήμουν σε έναν άλλο κόσμο, εξωτικό. Θα στείλω τα μέιλ που πρέπει να φύγουν άμεσα, θα επιβεβαιώσω τη βραδινή πρόβα με τους μουσικούς και θα τσεκάρω ξανά τις δουλειές ή τα τηλεφωνήματα που πρέπει να κάνω για τον δίσκο ή τις επόμενες συναυλίες μου. Ετοιμάζομαι να φύγω για την πρόβα μου με τη Χορωδία της ΕΡΤ, της οποίας είμαι μέλος εδώ και είκοσι χρόνια. Πω πω, πότε πέρασαν! Εδώ θα έπρεπε να ακούγεται το τραγούδι μου που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι «Γιατί δεν θέλω να μεγαλώσω» («Για πάντα καλοκαίρι»). Η μέρα είναι ηλιόλουστη, τέλεια! Θα περπατήσω μέχρι το μετρό και μετά μέχρι την ΕΡΤ, κάνοντας μια περιήγηση στα FM μέχρι να φτάσω.
 
10.00
Μπαίνω στο στούντιο για την πρόβα. Το αναλόγιό μου με περιμένει στη θέση του.
 
14.30
Επιστρέφω σπίτι και διαπιστώνω ότι δεν έχω μαγειρέψει… Χμμ, άλλη μια μέρα που δεν έχω μαγειρέψει, σκέφτομαι. Λέω να φτιάξω κάτι εύκολο – δεν τα πάω καλά με τα πολύπλοκα φαγητά, μεγάλο χάσιμο χρόνου. Ή μήπως να παραγγείλω κάτι από τη γειτονιά, που θα έρθει και γρήγορα (με έχουν μάθει); Ετσι θα έχω περισσότερο χρόνο να σκεφτώ και να δουλέψω την ιδέα που είχα το πρωί. Μετά θα ξεκουραστώ λίγο με διάβασμα –έχω γίνει φανατική του Τζόναθαν Κόου– ή χαζεύοντας κάτι χαλαρό στην τηλεόραση. Αργότερα θα πάω στο πιάνο να κάνω φωνητικές ασκήσεις, να μελετήσω παλιά και νέα πράγματα ή να πειραματιστώ πάνω σε πράγματα που έχω αφήσει στη μέση από την προηγούμενη μέρα. Στο διάλειμμα της μελέτης θα κάνω κάποια δουλειά σχετικά με την οργάνωση συναυλιών ή τον δίσκο μου.
 
18.30
Ωρα για γυμναστική. Ακόμη κι αν βαριέμαι, θα πείσω τον εαυτό μου ότι πρέπει. Θα βγω για γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο ξεκινώντας από την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι με κατεύθυνση προς Θησείο, Πλάκα, Μοναστηράκι, Ψυρρή ή όπου αλλού με βγάλει ο δρόμος, ακούγοντας φυσικά ραδιόφωνο. Συχνά πηγαίνω στο Καλλιμάρμαρο, που είναι δίπλα, μόνη ή με κάποιον γείτονα. Η γυμναστική με παρέα αποδίδει περισσότερο. Επιστρέφοντας από τη γυμναστική θα συναντήσω στον δρόμο για το σπίτι γείτονες και φίλους. Νιώθω τυχερή που μένω στο κέντρο της Αθήνας, σε μια γειτονιά που είναι λες και είμαι στο χωριό μου. 

20.00
Είμαι σπίτι με ακόμη καλύτερη διάθεση γιατί έχω πρόβα με τους μουσικούς μου. Ετοιμάζω την παρουσίαση του δίσκου μου «Μαγική συνταγή» και ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τη Λατινική Αμερική, αλλά και τραγούδια του δίσκου για μελλοντικές συναυλίες. Ανυπομονώ! Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Ταυτόχρονα αυτό τον καιρό δουλεύω κομμάτια για τον επόμενο δίσκο μου. Το πιο σημαντικό για όλους μας νομίζω αυτή τη σκοτεινή περίοδο είναι να μη σταματάμε να ονειρευόμαστε. Να μη βάλουμε τη ζωή μας σε παύση και να προσπαθήσουμε να είμαστε δημιουργικοί. Να ψάξουμε για νέα ενδιαφέροντα. Από τις ωραίες στιγμές στην πρόβα με τους φίλους μουσικούς είναι όταν δοκιμάζουμε μια δική τους πρόταση πάνω στα τραγούδια. Πάντα έχουν κάτι ωραίο να προτείνουν που θα με ενθουσιάσει. Κάθε τόσο σταματάμε και γελάμε. Κάποιος θυμήθηκε πάλι κάποιο ευτράπελο περιστατικό από κάποια συναυλία μας, είτε πάνω στη σκηνή είτε από κάποιο ταξίδι. Αν δεν είναι μέρα πρόβας, θα δω κάποια ταινία που την έχω χάσει και μου έχει μείνει απωθημένο ή θα δω φίλους κάνοντας σχέδια για όλα… και πάνω απ’ όλα για το καλοκαίρι.
 
00.00
Πέφτω για ύπνο… Αύριο θα έρθει μια ακόμη καλύτερη μέρα, σκέφτομαι. Θα έρθει η στιγμή που θα ανέβω στη σκηνή ξανά, θα ετοιμάζω βαλίτσα για την καλοκαιρινή μου περιοδεία ή για συναυλία εκτός Ελλάδας. Θα έρθει η στιγμή που θα τραγουδήσουμε μαζί με το κοινό σε μια παράσταση, θα μπω στο στούντιο για την ηχογράφηση του νέου μου δίσκου, θα βρεθώ ξανά με μεγάλες παρέες και φυσικά πάντα θα ελπίζω ότι «Ολα θα πάνε μια χαρά»! Γιατί μετά το σκοτάδι πάντα μια νέα μέρα έρχεται!
 
Ο καινούργιος δίσκος της Κλεονίκης Δεμίρη με τίτλο «Μαγική συνταγή» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή