Μεγάλες καταστροφές στο Ωδείο Athenaeum

Μεγάλες καταστροφές στο Ωδείο Athenaeum

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κτίριο του Θησείου, που στεγάζει εδώ και 22 χρόνια το Ωδείο και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, που διοργανώνει το Grand Prix Μαρία Κάλλας, έγινε στόχος αγνώστων, οι οποίοι λεηλάτησαν το σύνολο του εξοπλισμού του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του Ωδείου, οι άγνωστοι έκλεψαν και κατέστρεψαν κινητά μουσικά όργανα (κιθάρες, ξυλόφωνα, κοντραμπάσο, άρπα, μεταλλόφωνα, βιολοντσέλο, ντραμς), αφαίρεσαν καλωδιώσεις, μεταλλικές σωληνώσεις, πίνακες της ΔΕΗ, φωτιστικά, κλιματιστικά. Ο,τι δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν, όπως τα μεταλλικά στοιχεία από το μεγάλο σετ κρουστών του Ωδείου, το κατέστρεψαν ολοσχερώς. Στο τέλος άδειασαν το περιεχόμενο των πυροσβεστήρων στις αίθουσες και στα 18 πιάνα, που βρέθηκαν ανοιχτά και σε άθλια κατάσταση.

«Δεν μπορώ να ξαναγυρίσω σε αυτό το κτίριο ύστερα από αυτή την καταστροφή, δεν θα μπορώ να λειτουργήσω εκεί», είπε στην «Κ» η διευθύντρια του Athenaeum, Αννα Κουκουράκη. Το Ωδείο αναζητεί νέο χώρο για να προχωρήσουν οι εξετάσεις και τα μαθήματα των σπουδαστών του. 

Μεγάλες καταστροφές στο Ωδείο Athenaeum-1

Το Athenaeum ιδρύθηκε το 1974 από ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων με στόχο την αναθέρμανση της μουσικής παιδείας και αρχικά στεγάστηκε σε ένα νεοκλασικό κτίριο του 1925 στην οδό Αμερικής. Τον Σεπτέμβριο του 1998 εγκαταστάθηκε στην οδό Αδριανού 3, σε ένα διατηρητέο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο αποκαταστάθηκε από το σωματείο και ιδιωτικές χορηγίες. Από το 1977 καθιέρωσε τους μουσικούς διαγωνισμούς στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, που διεξάγονταν ανελλιπώς μέχρι το 2011, οπότε ανακοίνωσε την αναστολή τους. Ο διαγωνισμός επανέκαμψε το 2014 και για τα επόμενα χρόνια, ωστόσο ανεστάλη ξανά το 2019. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή