Γερό φρεσκάρισμα για το Πομπιντού

Γερό φρεσκάρισμα για το Πομπιντού

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν εγκαινιάστηκε το 1977, αποκαλύπτοντας σε όλη τους τη δόξα τους αεραγωγούς, τους ανελκυστήρες και τους υδροσωλήνες που είχαν εσκεμμένα τοποθετηθεί στο εξωτερικό του, κάποιοι εκτίμησαν τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του (για τον οποίο ευθύνονταν ο Ρέντσο Πιάνο και ο Ρίτσαρντ Ρότζερς), ενώ άλλοι το χαρακτήρισαν «αρχιτεκτονικό Κινγκ Κονγκ».

Σήμερα, μάλλον όλοι συμφωνούν ότι το περίβλημα (και όχι μόνο) του Κέντρου Πομπιντού στο Παρίσι, που στεγάζει μεταξύ άλλων τη μεγαλύτερη συλλογή μοντέρνας τέχνης στην Ευρώπη, έχει υποταχθεί στη φθορά του χρόνου. Τη Δευτέρα, η υπουργός Πολιτισμού, Ροσελίν Μπασελό, το ανακοίνωσε επίσημα: το Κέντρο Πομπιντού θα παραμείνει κλειστό από το 2023 έως το 2027 προκειμένου να ανακαινιστεί.

Οι εργασίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και με το Κέντρο ανοιχτό, όμως θα διαρκούσαν περισσότερο και θα κόστιζαν ακριβότερα, δήλωσε η υπουργός στη γαλλική Figaro. Ετσι, το κόστος του εγχειρήματος δεν θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή