ΘΕΑΤΡΟ

Νέες καταγγελίες από ηθοποιούς

Νέες καταγγελίες από ηθοποιούς

Μετά τις καταγγελίες έξι ηθοποιών εις βάρος του σκηνοθέτη και ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη, τον οποίο κατηγόρησαν για λεκτική και ψυχική βία, οι Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά έκαναν χθες γνωστό ότι υπήρξαν «θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο». 

Οι τρεις ηθοποιοί υπογράφουν από κοινού ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη δικηγόρο τους. Σε αυτή γράφουν: «Ορμώμενες από το θάρρος των γυναικών που με αξιοπρέπεια και παρρησία κατήγγειλαν τη σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση και τη σωματική ή λεκτική βία, την οποία υπέστησαν από ανθρώπους που εκμεταλλεύθηκαν την ισχύ και την υπεροχή τους, έναντι των θυμάτων τους, προβαίνουμε σήμερα σε αυτή τη δήλωσή μας και ανακοινώνουμε δημόσια ότι υπήρξαμε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο. Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους να στηρίξουμε τη δημοσίευση τέτοιων περιστατικών ώστε να μειωθούν μέχρι και να εξαλειφθούν».

Η απάντηση του Κώστα Σπυρόπουλου ήρθε μέσω του δικηγόρου του: «Ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι’ αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του».