Fashion Film Festival για ένα χρόνο «μη μου άπτου»

Fashion Film Festival για ένα χρόνο «μη μου άπτου»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε γύρω από την κεντρική ιδέα ότι η μόδα είναι γενικότερα τρόπος έκφρασης και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2019, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Την επόμενη χρονιά μετακόμισε στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης, όπου με τίτλο «Οταν η ηθική συναντάει την αισθητική» προβλήθηκαν 80 fashion films μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ στο διαγωνιστικό τμήμα και πραγματοποιήθηκαν ειδικά αφιερώματα, θεματικά πάνελ και master classes, που κάλυψαν τις σύγχρονες τάσεις και αναζητήσεις σε σχέση με τη μόδα, τον κινηματογράφο, την τέχνη, το περιβάλλον. 

Φέτος, το 3ο Athens Fashion Film Festival δίνει ραντεβού online, από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου, χωρίς ωστόσο να κάνει εκπτώσεις στο πρόγραμμά του. Θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο φεστιβαλικό πρόγραμμα με τίτλο «Touch me, not – Μη μου άπτου», το οποίο θα περιλαμβάνει πολλές ταινίες και ξεχωριστές παράλληλες δράσεις. 

Η ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του AFFF, Νικόλ Αλεξανδροπούλου, δίνει μια πρώτη γεύση τού τι να περιμένουμε από το φετινό πρόγραμμα: «Θυμάμαι την τελετή λήξης του περυσινού φεστιβάλ, του τελευταίου φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε διά ζώσης στην Ελλάδα, πριν από την ανακοίνωση του πρώτου lockdown. Ημασταν όλοι μαζί εκεί, φίλοι και συνεργάτες, ξένοι, Ελληνες, αγκαλιαζόμασταν και ανανεώναμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά. Κανείς δεν φανταζόταν τότε πως ο χρόνος που θα μεσολαβούσε θα άλλαζε τόσο τις ζωές μας. Ενας χρόνος που κατά τη διάρκειά του ο οπτικοακουστικός τομέας, η μόδα και οι τέχνες συνολικά θα δοκιμάζονταν όσο ποτέ, αλλά θα κατάφερναν ακόμα και μέσα στις δυσκολίες να ανθίσουν. Μαζί με τις ανθρώπινες απώλειες, τις απώλειες στις δουλειές και στις συνήθειές μας, συνέβη κάτι ακόμα: Ηταν ένας χρόνος χωρίς άγγιγμα, χωρίς αγκαλιά, χωρίς αφή και επαφή. Ενας χρόνος που, αν μπορούσα να τον συνοψίσω σε ένα σύνθημα, θα ήταν “Touch me, not | Μη μου άπτου”. Επίσης, για πρώτη χρονιά φέτος θεσπίζεται το βραβείο Best Greek Fashion Film, με στόχο να δοθούν κίνητρα σε όλο και περισσότερους δημιουργούς στην Ελλάδα να γνωρίσουν το είδος του fashion film και να το αξιοποιήσουν ως ένα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας μέσο, για να προωθήσουν τις δημιουργίες τους και πέρα από τα σύνορα της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή