COSMOTE HISTORY HD: Πηγή γνώσης και έμπνευσης

COSMOTE HISTORY HD: Πηγή γνώσης και έμπνευσης

Πέντε χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το μοναδικό κανάλι με ντοκιμαντέρ για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει ταξιδέψει τους τηλεθεατές στην πρώιμη Εποχή του Χαλκού, στην ελληνική αρχαιότητα, στα πεδία των μαχών του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, τους έχει συστήσει τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, σημαντικά έργα τέχνης που μέχρι σήμερα αποτελούν σημεία πολιτιστικής αναφοράς, εμβληματικά τοπόσημα και προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη πολιτική και πνευματική ζωή. Στα πέντε χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του, το COSMOTE HISTORY HD, το δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, έχει προχωρήσει σε περισσότερες από εκατόν είκοσι πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ και διαθέσει πάνω από οκτακόσιες ώρες τηλεοπτικού υλικού.

COSMOTE HISTORY HD: Πηγή γνώσης και έμπνευσης-1

Μέσα από συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους δημιουργούς έχει συμβάλει ώστε το κοινό, και ιδιαίτερα η νέα γενιά, να γνωρίσει πτυχές της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων της Ελλάδας, δημιουργώντας μία παρακαταθήκη γνώσης για το μέλλον.

COSMOTE HISTORY HD: Πηγή γνώσης και έμπνευσης-2

Η ιστορία από την αρχαιότητα έως σήμερα, οι τέχνες και ο πολιτισμός, η επιστήμη και τα σημαντικά ανθρώπινα επιτεύγματα, οι τόποι της Ελλάδας και οι παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, οι μεγάλες προσωπικότητες του χθες και του σήμερα ξαναζωντάνεψαν στην οθόνη του COSMOTE HISTORY HD μέσα από φιλόδοξες παραγωγές ντοκιμαντέρ. Ανάμεσά τους «Ο κώδικας της τέχνης», «Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι», «Το κάλεσμα των μαρμάρων», «Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα», «Φιλοσοφία στην πράξη», «Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία», «Ιωάννης Καποδίστριας, η ζωή και το έργο του», «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη». Πολλές από τις πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές του COSMOTE HISTORY HD έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Βερολίνου. Επίσης, η συμπαραγωγή της COSMOTE TV «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» επιλέχθηκε, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεκδίκηση του Βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους, στην 92η Διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ. Το 2020, το κανάλι παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα την πρώτη του συμπαραγωγή με το National Geographic, με τίτλο «Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων».

COSMOTE HISTORY HD: Πηγή γνώσης και έμπνευσης-3

Το κανάλι φιλοδοξεί να λειτουργεί ως πηγής γνώσης και έμπνευσης, ειδικά για τους νέους, και για τον σκοπό αυτό προχώρησε στην ελεύθερη μετάδοση μέρους του περιεχομένου του στο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube κατά τη διάρκεια του lockdown, ενώ διατίθεται δωρεάν στις σχολικές μονάδες μέσα από τη streaming υπηρεσία της COSMOTE TV.

11 παραγωγές για το 1821

Τιμώντας τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το COSMOTE HISTORY HD έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο αφιέρωμα, το οποίο αποτελείται από έντεκα νέες παραγωγές και συμπαραγωγές COSMOTE TV. Συνολικά, καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν πάνω από εκατό ώρες τηλεοπτικού προγράμματος αφιερωμένου στην ελληνική Επανάσταση. Οι πρεμιέρες ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD για την ελληνική Επανάσταση θα διατεθούν ελεύθερα για όλους, μέσα από το κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube.

COSMOTE HISTORY HD: Πηγή γνώσης και έμπνευσης-4

Το νέο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD για το 2021 περιλαμβάνει επίσης περισσότερες από είκοσι πρεμιέρες νέων παραγωγών και συμπαραγωγών, μεταξύ άλλων τις σειρές ντοκιμαντέρ «Γέννηση ενός έθνους-κράτους», «Στρατηγική: Από τον Δούρειο Ίππο στην Τεχνητή Νοημοσύνη», «Αλφάβητος – Κοινός κώδικας», «Η μάχη της Κρήτης: Επιχείρηση Ερμής» και «Αρχαία ελληνική τεχνολογία: Από τον θεό στον άνθρωπο», όλες σε παραγωγή COSMOTE TV.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή