«Ποτέ» από τον Φόλετ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκδόσεις Bell ανακοίνωσαν την έκδοση του νέου μυθιστορήματος του συγγραφέα Κεν Φόλετ με τίτλο «Never» (Ποτέ), το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την έκδοσή του σε Αμερική, Βρετανία και σε άλλες χώρες, στις 9 Νοεμβρίου. 

Μέχρι σήμερα έχει γίνει γνωστός μόνο ο τίτλος του βιβλίου και το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ιστορικό μυθιστόρημα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση θα δοθούν τον Απρίλιο. «Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω κολακευμένος που οι εκδότες μου είναι τόσο ενθουσιασμένοι με το “Never”, που βιάζονται να το εκδώσουν άμεσα», δήλωσε ο συγγραφέας των δεκάδων μπεστ σέλερ. Από τις εκδόσεις Bell κυκλοφορούν τα βιβλία του «Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί», «Ο χειμώνας του κόσμου», «Ενας στύλος φωτιάς» κ.ά.

Podcast στο Μεταίχμιο

«Ακου τις λέξεις» λέει ο ποιητής και δημοσιογράφος Δημήτρης Αθηνάκης, ο οποίος επιμελείται τη νέα σειρά podcasts των εκδόσεων Μεταίχμιο για την ελληνική και ξένη λογοτεχνία στην ιστοσελίδα των εκδόσεων και στο Spotify. Από την περασμένη Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και κάθε δύο εβδομάδες ο Δ. Αθηνάκης θα παρουσιάζει νέα βιβλία από τον κατάλογο των εκδόσεων και θα κάνει αφιερώματα σε συγγραφείς.  Το πρώτο επεισόδιο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Αλεξάκη, εστιάζοντας παράλληλα στο ερωτικό στοιχείο του λογοτεχνικού έργου του. Ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος διάβασε αποσπάσματα από το «Τάλγκο», το οποίο μετέφερε στον κινηματογράφο με τίτλο «Ξαφνικός έρωτας», ενώ η υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας στο Μεταίχμιο, Ελένη Μπούρα, διάβασε μέρη από το τελευταίο μυθιστόρημά του «Το κλαρινέτο» και από το «Η μητρική γλώσσα».

Φως στο τούνελ στην Αγγλία

Μακρινό είναι το φως στο τούνελ της πανδημίας, αλλά αχνοφαίνεται στην περίπτωση της Βρετανίας. Οπως μεταδίδει το «The Bookseller», τα βιβλιοπωλεία του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να επιτραπεί να ανοίξουν και πάλι στα τέλη Μαρτίου. Ο σχεδιασμός του Μπόρις Τζόνσον είναι να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία στις αρχές του επόμενου μήνα και σταδιακά να αίρει τους τρίμηνους περιορισμούς του lockdown.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή