Πρόσωπα της Τρίτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο γλύπτης Αρτούρο ντι Μόντικα (φωτ.), γνωστός κυρίως για το έργο του «Charging Bull», τον περίφημο μπρούντζινο ταύρο βάρους 3,2 τόνων, που εδώ και τρεις δεκαετίες αποτελεί σύμβολο της Γουόλ Στριτ. Γεννημένος στην πόλη Βιτόρια της Σικελίας, ο Ντι Μόντικα παρακολούθησε μαθήματα γλυπτικής στη Φλωρεντία, ενώ το 1970 μετακόμισε στο Μανχάταν, όπου ξεχώρισε μεταξύ άλλων για τα ευμεγέθη μαρμάρινα και μπρούντζινα γλυπτά του. 

(…) Μια «χιονοστιβάδα προσφορών» φαίνεται πως δέχεται η Αμερικανίδα ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν, η οποία είχε συμμετάσχει στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν απαγγέλλοντας το ποίημά της «The hill we climb». Η 22χρονη ποιήτρια προσεγγίζεται για διαφημιστικούς λόγους από οίκους μόδας και εταιρείες προϊόντων περιποίησης, ενώ αρκετά περιοδικά τής ζητούν να κοσμήσει το εξώφυλλό τους. Η ίδια, ωστόσο, παραμένει μέχρι στιγμής αφοσιωμένη στο γράψιμο δύο νέων βιβλίων της, που αναμένονται τον Σεπτέμβριο.  

(…) Την απόσυρση των σχεδίων τους για την ανέγερση αγάλματος με τη μορφή της ζήτησε από τις Αρχές της πολιτείας του Τενεσί η Ντόλι Πάρτον. Η πολιτεία σκόπευε να την τιμήσει για τη συνολική καλλιτεχνική και φιλανθρωπική δράση της, όπως όμως δήλωσε χαρακτηριστικά η Αμερικανίδα μουσικός, «με δεδομένα όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, δεν νομίζω ότι το να με τοποθετήσουν σε ένα βάθρο είναι συνετό αυτή τη στιγμή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή