«Μεταμφιεσμένο σε αγάπη»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές κατηγορίες περί σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης από τον πατέρα της, Αμος Οζ, συμπεριλαμβάνει στο καινούργιο βιβλίο της η κόρη του διάσημου Ισραηλινού συγγραφέα, Γκάλια. Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του πολυβραβευμένου λογοτέχνη, η τελευταία κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία της με τον εύγλωττο τίτλο «Something disguised as love» (Κάτι μεταμφιεσμένο σε αγάπη), υποστηρίζοντας πως η παιδική ηλικία της ήταν γεμάτη από τη βία και τον εξευτελισμό που κατ’ εξακολούθησιν βίωνε από την πλευρά του πατέρα της.

Για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές από τους χώρους της Ιστορίας, της Πολιτικής Επιστήμης, της Νομικής, της Φιλολογίας, της Αρχιτεκτονικής, αλλά και της λογοτεχνίας και της τέχνης, προσεγγίζουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται όχι μόνο με τη μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά κυρίως με τη διάχυση της πολιτικής του κληρονομιάς, εστιάζοντας στην περίοδο από τον θάνατό του, το 1936, έως τη δικτατορία του 1967, στην έκδοση που κυκλοφόρησε από το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Περιλαμβάνει τα κείμενα των ομιλιών που εκφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Η πολιτική κληρονομιά του Ελευθέριου Βενιζέλου: συνέχειες και ασυνέχειες», το οποίο διοργανώθηκε από το Iδρυμα της Βουλής, σε συνεργασία με το Εθνικό Iδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το Μουσείο Μπενάκη, στις 24-26 Νοεμβρίου 2016, στην Αθήνα.

Εποχές και συγγραφείς

Ιδιαίτερα σημαντικούς δημιουργούς, όπως ο Κωστής Παλαμάς, ο Ζήσιμος Λορεντζάτος, ο Γεώργιος Βιζυηνός, ο Ρώμος Φιλύρας, ο Παύλος Νιρβάνας, η Μυρτιώτισσα κ.ά., παρουσιάζει ο φετινός κύκλος ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εποχές και συγγραφείς». Οι συντελεστές της σειράς αναζήτησαν οπτικό υλικό από δημόσια και ιδιωτικά αρχεία και συνεργάστηκαν με μελετητές των λογοτεχνών ώστε να εξασφαλίσουν νέο, άγνωστο υλικό. Η σειρά ξεκινάει σήμερα στις 9 μ.μ. στην ΕΡΤ2 με τον Ζήσιμο Λορεντζάτο, μια εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα που άνοιξε καινούργιους δρόμους τόσο στην ποίηση όσο και στο δοκίμιο. Το 2018 η εκπομπή πήρε το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, Τάξη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών. Σκηνοθεσία-έρευνα: Τάσος Ψαρράς, αρχισυνταξία: Τάσος Γουδέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή