Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διαδικτυακό σεμινάριο «Λογοτεχνική μετάφραση: ασκήσεις και όρια ελευθερίας» παρουσιάζει σήμερα, στις 7 μ.μ., το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με το μεταφραστικό πρόγραμμα litrix.de και το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού. Η μεταφράστρια και κριτικός λογοτεχνίας Μαρίνα Αγαθαγγελίδου θα συζητήσει με την Μπίργκιτ Χίλντεμπραντ, μεταφράστρια ελληνικής λογοτεχνίας στα γερμανικά, και τη Δέσποινα Κανελλοπούλου, μεταφράστρια γερμανόφωνης λογοτεχνίας στα ελληνικά, για τα περιθώρια ελευθερίας και αυτενέργειας των μεταφραστών, τόσο στη διαδικασία ανάθεσης μιας μετάφρασης όσο και στην ίδια τη γλωσσική αναμέτρηση με ένα κείμενο. Λεπτομέρειες και εγγραφές στο goethe.de.

Το διήγημα «H πεταλούδα» του Αντον Τσέχοφ, στο οποίο ο σπουδαίος Ρώσος λογοτέχνης περιγράφει με γλαφυρές εικόνες, αλλά ταυτόχρονα και με κάποια μελαγχολία, τη ματαιοδοξία και την έπαρση των αστών του καιρού του, διαβάζει σήμερα στις 7 μ.μ. η ηθοποιός Μαρία Πρωτόπαππα, στο πλαίσιο της διαδικτυακής ηχητικής σειράς του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος «Αναγνώσεις». Το διήγημα μετέφρασε ο Δημήτρης Γεωργιάδης, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια της σειράς έχει η Ιώ Βουλγαράκη. Περισσότερα στο snfcc.org.   

Ενα από τα πλέον εμβληματικά έργα του ευρωπαϊκού Μπαρόκ, τα «Concerti grossi, έργο 3» του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ, παρουσιάζουν διαδικτυακά σήμερα, στις 8.30 μ.μ., οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Δίνοντας έμφαση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας και στα όργανα εποχής, η συναυλία, μαγνητοσκοπημένη στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής, παρουσιάζεται με τη χορηγία του βρετανικού ιδρύματος Linbury Trust και θα είναι διαθέσιμη για 48 ώρες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Μεγάρου και στη σελίδα του στο Facebook.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή