#MeToo: Δεκαοκτώ νέοι φάκελοι με καταγγελίες παραδόθηκαν στον εισαγγελέα

#MeToo: Δεκαοκτώ νέοι φάκελοι με καταγγελίες παραδόθηκαν στον εισαγγελέα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία που αφορούν σεξουαλικές κακοποιήσεις  εισφέρθηκαν στη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται με αμείωτους ρυθμούς, με επίκεντρο ανθρώπους του θεάτρου και ευρύτερα του καλλιτεχνικού χώρου. Ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος διερευνά καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις, παρέλαβε χθες άλλους 18 φακέλους με σχετικές καταγγελίες που έχουν γίνει στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού, Πασχάλης Τσαρούχας, μετέβη ο ίδιος στην Εισαγγελία και παρέδωσε τις νέες καταγγελίες, ανάμεσα στις οποίες τρεις αφορούν σοβαρά περιστατικά απόπειρας βιασμών που καταγγέλλονται κατά γνωστού και δημοφιλούς ηθοποιού, καθώς και άλλων ηθοποιών που βρίσκονται στο στόχαστρο των ερευνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σοβαρότερες από τις εξεταζόμενες καταγγελίες αφορούν δημοφιλή πρωταγωνιστή, ο οποίος σύντομα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ την ίδια ώρα, από την πλευρά του συνηγόρου ενός από εκείνους που έχουν καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη, κατατέθηκε στην ανακρίτρια κατάλογος με μάρτυρες που μπορούν να εξεταστούν, αναφερόμενοι σε κρίσιμα ζητήματα της διερευνώμενης υπόθεσης.

Ο Γιάννης Βλάχος, συνήγορος του ενός από τους δύο καταγγέλλοντες τον Δημήτρη Λιγνάδη, εκτός από τον κατάλογο με τους μάρτυρες, όπως δήλωσε, ζήτησε από την ανακρίτρια που έχει στα χέρια της τον φάκελο Λιγνάδη να κατασχεθούν και να εξεταστούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές του, κινητό τηλέφωνο και λοιπά, για τυχόν ανεύρεση επιβαρυντικών στοιχείων, ακόμη και αν αυτά έχουν διαγραφεί, αφού υπάρχει η τεχνική δυνατότητα ανάκτησής τους.

Παράλληλα, «τρέχει» η εισαγγελική έρευνα για την καταγγελία για βιασμό εις βάρος ηθοποιού, με την Εισαγγελία να αναμένεται να καταλήξει ενδεχομένως και σήμερα σε αποτέλεσμα, καθώς το καταγγελλόμενο αδίκημα παραγράφεται σε δύο μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή