Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Μνήμη Δημήτρη Εϊπίδη

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Μνήμη Δημήτρη Εϊπίδη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ειδική δίγλωσση έκδοση ετοιμάζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Νεφέλη, για να τιμήσει τη μνήμη του Δημήτρη Εϊπίδη. Η έκδοση θα σκιαγραφήσει το προφίλ του Δημήτρη Εϊπίδη και την πορεία του από τη δεκαετία του ’60 και περιλαμβάνει πρωτότυπα κείμενα από σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές με τους οποίους συνεργάστηκε, όπως οι Τζαφάρ Παναχί και Μπέλα Ταρ, διευθυντές κινηματογραφικών φεστιβάλ, όπως οι Πιρς Χάντλινγκ από το Τορόντο, Κλοντ Σαμπερλάν από το Μόντρεαλ, Αλι Ντερκς από το Αμστερνταμ, και δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκδοση σε ελληνικά και αγγλικά θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στο πλαίσιο του υβριδικού 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου σε φυσικούς χώρους και online.

Νέα απόχρωση του γκρι

Το τελευταίο μέρος της δεύτερης τριλογίας της σειράς βιβλίων «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» της Ε. Λ. Τζέιμς θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου με τον τίτλο «Freed as told by Christian», όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Century του Penguin Random House, που έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για τη Μεγάλη Βρετανία. Το νέο μυθιστόρημα θα έχει στο επίκεντρο της πλοκής του τον γάμο του Κρίστιαν Γκρέι και της Αναστάζια Στιλ και θα είναι μια αφήγηση από την οπτική του Γκρέι. Τα βιβλία της σειράς έχουν πουλήσει 150 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ η αρχική τριλογία έχει ήδη μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

Ιδρύθηκε το PEN Greece

Παράρτημα του PEN International, του διεθνούς δικτύου συγγραφέων και ανθρώπων του βιβλίου με έδρα το Λονδίνο, ιδρύθηκε και στην Ελλάδα. Το PEN Greece έχει στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής λογοτεχνίας, τη δικτύωση Ελλήνων δημιουργών, τη διάδοση της φιλαναγνωσίας, τη διαφύλαξη του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης. Μέλη της προσωρινής διοίκησης είναι οι Χρήστος Οικονόμου, Εριφύλη Μαρωνίτη, Δημήτρης Σωτάκης, Ντίνα Σαρακηνού, Πανίνα Καρύδη, Τέσυ Μπάιλα και Λίνα Πανταλέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή