Η εξωφρενική γλυπτική της Νίκι ντε Σεν Φαλ

Η εξωφρενική γλυπτική της Νίκι ντε Σεν Φαλ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισως πρόκειται για τα πιο γνωστά έργα της Νίκι ντε Σεν Φαλ, τα τεράστια, πολύχρωμα γλυπτά με τις εξωφρενικές γυναικείες καμπύλες που δοξάζουν τη θηλυκότητα σε όλο της το μεγαλείο. 

Οι περίφημες «Nanas» και άλλα 200 έργα της φεμινίστριας, sui generis Αμερικανογαλλίδας καλλιτέχνιδος –ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται, εκτός των γλυπτών, εκτυπώσεις, σχέδια, κοσμήματα, κινηματογραφικές ταινίες και αρχειακό υλικό– παρουσιάζονται στην έκθεση «Structures for Life» που φιλοξενείται τη φετινή άνοιξη στο ΜoΜΑ PS1.

Στους υπαίθριους χώρους εκτίθενται επίσης μοντέλα αρχιτεκτονικών κατασκευών, όπως το «Golem», μια παιδική χαρά στην Ιερουσαλήμ που είναι ένα μεγάλο ασπρόμαυρο τέρας με τρεις γλώσσες, το «Le Dragon de Knokke», μια παιδική χαρά στο Βέλγιο που μοιάζει με ένα τεράστιο τέρας με μακριά γλώσσα και ουρά, και το «La Fontaine Stravinsky», μια φανταστική κρήνη που κινείται και ψεκάζει νερό. 

Νέα Υόρκη. ΜoΜΑ PS1. Εως 6/9/21.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή