«Περίπτερα» στην Ευρώπη ανοίγουν τα Όσκαρ

«Περίπτερα» στην Ευρώπη ανοίγουν τα Όσκαρ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε οσκαρικό μήνα μπαίνουμε από αύριο, με την τελετή απονομής πλέον να πλησιάζει (25/4), ωστόσο τα οργανωτικά της ζητήματα συνεχίζουν να απασχολούν. Σε μια χρονιά όπου οι παραγωγοί του λαμπερού γεγονότος υποσχέθηκαν να κάνουν τα πάντα, ώστε η βραδιά να μην χάσει την μοναδικότητα και την ζωντάνια της λόγω συνθηκών -αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους λόγους που μεταφέρθηκε η διεξαγωγή της- τα προβλήματα δεν λείπουν μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Το γεγονός για παράδειγμα πως οι διοργανωτές αρχικά απέκλεισαν την επιλογή της διαδικτυακής προσέλευσης μέσω Zoom στην τελετή, φαίνεται να προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, δεδομένου μάλιστα πως πολλοί από τους φετινούς υποψηφίους δεν διαμένουν καν στην Αμερική. Για παράδειγμα οι Αντονι Χόπκινς, Γκάρι Ολντμαν, Ολίβια Κόλμαν, Ντάνιελ Καλούγια, Ριζ Αχμεντ και Κάρεϊ Μάλιγκαν, όλοι τους υποψήφιοι στις κατηγορίες των ρόλων, είναι Βρετανοί. Το ίδιο και η σκηνοθέτις Εμεραλντ Φενέλ του «Promising Young Woman».

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συντελεστές ταινιών από τις μη αγγλόφωνες χώρες, όπως η Δανία, το Χονγκ Κονγκ, η Ν. Κορέα, η Ρουμανία, η Τυνησία και η Βουλγαρία, οι οποίοι φέτος είναι επίσης αρκετοί.

«Προσπαθούμε σκληρά ώστε να οργανώσουμε μια ασφαλή και διασκεδαστική βραδιά για όλους όσους δώσουν το παρόν, όπως και για τα εκατομμύρια των σινεφίλ σε όλο τον κόσμο, και νιώθουμε ότι η διαδικτυακή λύση θα υπονομεύσει αυτή την προσπάθεια», ήταν η δήλωση των διοργανωτών, όταν ανακοίνωσαν τις πρώτες λεπτομέρειες της φετινής τελετής. Πράγματι αυτή θα διεξαχθεί μέσω ενός ιδιότυπου «πινγκ-πονγκ» μεταξύ του παραδοσιακού Dolby Theatre στο Λος Αντζελες και του Union Station στο κέντρο της πόλης.

Από ότι φαίνεται ωστόσο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προστεθούν στη διαδικασία δύο ακόμη κέντρα: ένα στο Λονδίνο και ένα στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχουν έτσι και οι περισσότεροι από τους μη Αμερικανούς υποψηφίους. Σε αυτή την περίπτωση προφανώς υπάρχει και η ανάλογη σκηνοθετική πρόκληση, αφού πρακτικά μιλάμε για τέσσερα ξεχωριστά events που θα λάβουν χώρα ταυτόχρονα και θα κάνουν τις σχετικές συνδέσεις μεταξύ τους

Πηγή: MoneyReview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή