Το «Nomadland» στα ελληνικά

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Κυψέλη και σε μετάφραση του Γιώργου Παπαδημητρίου το βιβλίο «Nomadland: Surviving America in the 21st Century» της δημοσιογράφου Τζέσικα Μπρούντερ. Πρόκειται για μια μελέτη και καταγραφή της ζωής των σύγχρονων νομάδων των ΗΠΑ, που έχουν εγκαταλείψει την παραδοσιακή έννοια της κατοικίας, μετακομίζοντας διά βίου στον δρόμο. Εχοντας ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές από κριτικούς και κοινό, το βιβλίο βρέθηκε στη λίστα Best Sellers Paperback Nonfiction των New York Times, ενώ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ταινία «Nomadland» της Κλόι Τζάο, που κατέκτησε ήδη Χρυσές Σφαίρες και το βραβείο BAFTA για την καλύτερη ταινία και διεκδικεί έξι Οσκαρ. 

Αφιέρωμα στον Μπιλ Νοτ

Ενα διαδικτυακό αφιέρωμα στον Αμερικανό ποιητή Μπιλ Νοτ παρουσιάζουν την Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. και για πρώτη φορά στην Ελλάδα η πρωτοβουλία ποιητικών συναντήσεων «Mε τα λόγια [γίνεται]» σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ενωση και το Hellenic American College. Τα ποιήματα του Μπιλ Νοτ θα ακουστούν σε μεταφράσεις των Ορφέα Απέργη, Μαίρης Γιόση, Αντωνίας Γουναροπούλου, Γιάννη Δούκα, Κατερίνας Ηλιοπούλου, Λευτέρη Ζαχαριουδάκη, Παναγιώτη Ιωαννίδη, Λένας Καλλέργη, Δήμητρας Κωτούλα, Στέργιου Μήτα, Χριστιάνας Μυγδάλη και Κώστα Πλησιώτη. Τις αναγνώσεις από το πρωτότυπο έχουν αναλάβει οι Γκρέγκορι Μπάρτον, Κρις Σακελλαρίδης και Στίβεν Ταγκλ. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τα κανάλια τού «Mε τα λόγια [γίνεται]» και της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στο YouTube και από τη σελίδα της δεύτερης στο Facebook.

Η έκθεση της Μπολόνια

Ως μια αποκλειστικά ψηφιακή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά η Διεθνής Εκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Παρόλο που είχε ήδη μετακινηθεί ημερολογιακά από τον Απρίλιο, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, στο διάστημα 14 με 17 Ιουνίου, καλώντας τους εκθέτες να συμμετάσχουν με τη φυσική τους παρουσία, τελικά η διοργάνωση θα «ψηφιοποιηθεί», λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη και της καθυστέρησης των εμβολιασμών. «Παρά την προηγούμενη αισιοδοξία μας για βελτίωση της εικόνας της πανδημίας σε διεθνές επίπεδο, γνωρίζουμε ότι η υπεύθυνη στάση είναι να ανακοινώσουμε την απόφασή μας σε αυτό το σημείο, προκειμένου να επιτρέψουμε στους εκθέτες και στους επισκέπτες να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους», ανακοίνωσε την Παρασκευή η διευθύντρια της έκθεσης, Ελενα Παζόλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή