Χολιγουντιανό κάλεσμα για το ιστορικό Cinerama

Χολιγουντιανό κάλεσμα για το ιστορικό Cinerama

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω που τα πράγματα είχαν αρχίσει να φαίνονται λίγο πιο ρόδινα για την αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία με την έλευση του «Godzilla vs. Kong» και την πολύ επιτυχημένη πορεία του στις αίθουσες, ήρθε χθες μια είδηση-πισωγύρισμα. Οι αλυσίδες κινηματογράφων Arclight Cinemas και Pacific Theatres, και οι δύο με έδρα την περιοχή της Καλιφόρνιας, αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα χρέη που σώρευσε η πανδημία.

«Αφότου κλείσαμε τις πόρτες μας περισσότερο από ένα χρόνο πριν, σήμερα πρέπει να μοιραστούμε τα δύσκολα και δυσάρεστα νέα ότι οι αίθουσες των Arclight Cinemas και των Pacific Theatres δεν θα ανοίξουν ξανά. Αυτή την κατάληξη δεν την ήθελε κανένας, όμως παρά την τεράστια προσπάθεια που εξάντλησε όλες τις πιθανές επιλογές, η εταιρεία δεν έχει βιώσιμη διέξοδο», ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση, που σκόρπισε θλίψη σε λιγότερο ή περισσότερο διάσημους σινεφίλ του Λος Αντζελες. Και αυτό γιατί ανάμεσα στις περίπου 300 αίθουσες που διαχειρίζονται οι δύο αλυσίδες, υπάρχουν μερικοί από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της πρωτεύουσας της βιομηχανίας. Ο πιο διάσημος από αυτούς είναι φυσικά το περίφημο Cinerama Dome, που βρίσκεται πάνω στη λεωφόρο Σάνσετ, στην καρδιά του Χόλιγουντ. Χτισμένο το 1963, το συγκεκριμένο σινεμά αποτελεί ένα από τα τοπόσημα της περιοχής, ενώ έχει εμφανιστεί σε δεκάδες ταινίες, με πιο πρόσφατη το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που, μέσω των σόσιαλ μίντια, παροτρύνουν τον γνωστό σκηνοθέτη να αγοράσει ο ίδιος το Cinerama και να το σώσει έτσι από το λουκέτο.

Εκείνος βέβαια δεν είναι ο μόνος από τους σταρ που ανησυχούν για την τύχη της ιστορικής αίθουσας. Ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, ο Ελάιζα Γουντ, ο Ράιαν Τζόνσον, ο Μπάρι Τζένκινς και άλλοι έκαναν σχετικές αναρτήσεις, ενώ η Νία Βαρντάλος προσφέρθηκε να αναλάβει δωρεάν τη ζωντανή παρουσίαση στις πρεμιέρες όλων των ταινιών εκεί, αν το σινεμά παραμείνει ανοιχτό. Είναι λοιπόν φανερό πως οι επιφανείς κάτοικοι του Λος Αντζελες θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να κρατήσουν φωτεινές τις αγαπημένες τους αίθουσες, ωστόσο η σωτηρία ίσως έρθει από εκεί που δεν το περιμένουν.

Εκτός από τις… επικλήσεις στον Ταραντίνο, αρκετοί σχολιαστές του Διαδικτύου υποδεικνύουν το Νetflix ως πιθανό αγοραστή κάποιων από τους κινηματογράφους. Μπορεί κάτι τέτοιο να φαντάζει ελαφρώς οξύμωρο, ωστόσο η πλατφόρμα έχει ήδη αγοράσει παραδοσιακές αίθουσες τόσο στο Λος Αντζελες όσο και στη Νέα Υόρκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή