Εκδηλώσεις πολιτιστικών σωματείων με… ρεφενέ

Εκδηλώσεις πολιτιστικών σωματείων με… ρεφενέ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για καθυστέρηση που τους έχει… κόψει τα πόδια διαμαρτύρονται τα διοικητικά συμβούλια των πολιτιστικών σωματείων. Ο λόγος είναι η μη παράταση της θητείας τους, η οποία κρίνεται απαραίτητη για να λειτουργήσουν, καθώς λόγω της πανδημίας δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν εκλογές. Με την υπάρχουσα μετέωρη νομική θέση, τα Δ.Σ. δεν μπορούν να πληρώνουν λογαριασμούς ή να εκταμιεύουν ποσά για λειτουργικά έξοδα με αποτέλεσμα τα μέλη τους να πληρώνουν… ρεφενέ διάφορες απαραίτητες εκδηλώσεις, όπως ελέχθη χθες στην «Κ». Ειδικότερα, λόγω της αδυναμίας τέλεσης εκλογών εξαιτίας της πανδημίας, με το άρθρο 54 του νόμου 4753/2020 παρατάθηκε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 η θητεία των Δ.Σ. και λοιπών καταστατικών οργάνων των πολιτιστικών, αθλητικών, φιλανθρωπικών και άλλων σωματείων και συλλόγων.

Με το ίδιο άρθρο εξουσιοδοτήθηκαν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί να παρατείνουν με Κοινή Υπουργική Απόφαση επί τετράμηνο τη θητεία των σωματείων, «εφόσον οι ειδικές συνθήκες λόγω πανδημίας εξακολουθούν να υφίστανται». Ομως, όπως ενδεικτικά αναφέρει η Εταιρεία Νισυριακών Μελετών, η ΚΥΑ για τα πολιτιστικά σωματεία δεν έχει εκδοθεί, παρότι βρισκόμαστε στα μέσα Απριλίου και το τετράμηνο που ορίζει το άρθρο 54 εκπνέει σε λίγες ημέρες.

«Παρότι εγκαίρως αποστείλαμε επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών και παρά τις τηλεφωνικές υπομνήσεις από πολλά σωματεία και ομοσπονδίες, μέχρι σήμερα, παρότι φθάσαμε στο τέλος του τετραμήνου, αποτέλεσμα δεν είχαμε ενώ τα προβλήματα αυξάνονται», αναφέρει επιστολή της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών, που εστάλη την περασμένη Τρίτη στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. «Επειδή είναι ενδεχόμενο το υπουργείο Εσωτερικών να αναμένει την πρωτοβουλία από το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο, θερμή παράκληση να προβείτε σε όποια ενέργεια απαιτείται, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην αδρανοποίηση των πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων», προσθέτουν στην επιστολή. Πάντως, όπως ενημέρωσε χθες την «Κ» ο πρόεδρος της Εταιρείας, Κωνσταντίνος Διαμ. Χαρτοφύλης, από το υπουργείο Πολιτισμού τού απάντησαν ότι αρμόδιος για το θέμα είναι ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή