Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Γεωργία Νταγάκη

Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Γεωργία Νταγάκη

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

10.30
Δεν το λες και πρωί, αλλά αν έχεις κοιμηθεί στις δύο – τρεις τα ξημερώματα κάπως δικαιολογείται! Με το που ανοίγω τα μάτια μου ο πρώτος ήχος τα τελευταία έντεκα χρόνια είναι ένας: η ουρά της Τάκι (εκ του Μπισκοτάκι) που περιμένει στην άκρη του κρεβατιού με ανυπομονησία την πρωινή μας βόλτα. Αν ο καιρός είναι βροχερός η βόλτα μας είναι μικρή, αν ο καιρός ευνοεί τότε ποιος μας πιάνει! Επιστρέφουμε σπίτι και αμέσως μετά το πρόγραμμα έχει γυμναστική, τουλάχιστον τις τρεις ημέρες της εβδομάδας. Το ραδιόφωνο ανοίγει και όλα μοιάζουν λίγο πιο θετικά ακόμα και μέσα σε αυτή τη σκληρή αποξένωση που μας έχει βάλει η COVID-19. Ολο αυτό το διάστημα συνειδητοποιεί κανείς πόσο ανάγκη έχουμε το «μαζί». Μέσα από το «μαζί» παίρνουμε δύναμη, εξελισσόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι για την κοινωνία, μια κοινωνία που αναγκάζεται να δοκιμαστεί ξανά, αφού τα άτομα απομακρύνονται όλο και πιο πολύ το ένα από το άλλο. Ας ελπίσουμε όλο αυτό να τελειώσει σύντομα και να καλύψουμε το κενό που μας επέβαλε η πανδημία.
 
13.30
Επειτα από ένα ζεστό ντους, ένα ρόφημα ή ένα smoothie είναι η κατάλληλη συντροφιά για να καθίσω στο στούντιο και να αρχίσω να δουλεύω πάνω σε συνεντεύξεις (καλή ώρα), πρότζεκτ που τρέχουν αλλά και εκκρεμότητες που έχουμε αυτόν τον καιρό, ενόψει της κυκλοφορίας του νέου μου άλμπουμ με τίτλο «Pathos»! Υστερα από αρκετά χρόνια κυκλοφόρησε ψηφιακά ο δίσκος που δούλευα τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Ενας δίσκος που κλείνει μέσα του νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια και διασκευές. Η χαρά είναι μεγάλη και όλη η ομάδα δουλεύει πυρετωδώς για να φτάσουν αυτά τα τραγούδια όσο το δυνατόν πιο κοντά στον κόσμο.
 
14.30
Ενα μικρό διάλειμμα από τη δουλειά για να μαγειρέψουμε! Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω και η κρητική κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου, φυσικό επόμενο με μαμά Κρητικιά! Αυτόν τον καιρό όμως με το να μη βγαίνουμε τόσο πολύ έξω, προσέχουμε τη διατροφή μας στο σπίτι και φτιάχνω λίγο πιο απλά και ελαφριά πράγματα. Καλοκαίρι έρχεται, οι γυναίκες της παρέας με καταλαβαίνουν!

16.00
Λίγο μετά το φαγητό επιστρέφω και πάλι στο στούντιο μελετώντας λύρα, παίζοντας πιάνο, συνθέτοντας μουσική. Είναι το πιο δημιουργικό κομμάτι της ημέρας, ιδίως αν η έμπνευση είναι με το μέρος μου. Φυσικά το τηλέφωνο εκείνες τις ώρες κλείνει ή μπαίνει στο αθόρυβο. Ωστόσο αυτά τα απογεύματα τείνουν να γίνουν δυσεύρετα, διότι εκτός των άλλων αυτόν τον καιρό ετοιμάζουμε μια σειρά από βιντεοκλίπ με τον σκηνοθέτη Πάνο Ζενίδη, όπου θα ντύσουν με εικόνα τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου μας. Ετσι λοιπόν αυτές τις μέρες είμαστε εν μέσω της προετοιμασίας, η οποία απαιτεί πολλή οργάνωση και σωστό στήσιμο, μέχρι το γύρισμα. 

20.30
H στιγμή που σηκώνομαι από το γραφείο έχοντας τελειώσει όλες τις δουλειές και τα τηλέφωνα. Παίρνω την Τάκι και κάνουμε τη βραδινή μας βόλτα, κάτι το οποίο με αποσυμφορεί αφάνταστα πολύ. Το βραδινό περπάτημα είναι το καλύτερο, έπειτα από μια ημέρα τόσης πληροφορίας και σκέψης. Μετά γυρίζουμε στο σπίτι και αφού τσιμπάμε κάτι κουρνιάζουμε όλοι στον καναπέ.
 
23.00
Η ώρα που βάζω ένα ποτήρι λευκό κρασί, και χαλαρώνοντας χαζεύω λίγο στα σόσιαλ, ή βάζω να δω μια ωραία σειρά ή ταινία. Πρόσφατα τελείωσα μια πολύ ωραία σειρά που μου πρότεινε ένας φίλος, το «The young pope». Μου άρεσε πολύ, να τη δείτε όσοι δεν την έχετε δει! Κάπου εδώ χτυπάει και το τηλέφωνο από Κρήτη, από τους γονείς μου. Λέμε τα νέα της ημέρας, σχεδιάζουμε πράγματα όταν με το καλό ανταμώσουμε, και μιλάμε για το καλοκαίρι στην πατρίδα.
 
01.00
Εδώ στη φάση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου εν μέσω καραντίνας έχω αποκτήσει μια νέα συνήθεια. Αφού ξαπλώσω στο κρεβάτι με το κινητό ανά χείρας μπαίνω YouΤube και χαζεύω συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων ανθρώπων της τέχνης που εκτιμώ, θαυμάζω και αγαπώ. Βλέπω live μεγάλων καλλιτεχνών ή ακόμη και σπουδαίες παγκόσμιες προσωπικότητες και όλο αυτό με γεμίζει θετική ενέργεια και τροφή για σκέψη. Ταυτίζομαι βλέποντας ανθρώπους να αφηγούνται στιγμές τους, τόσο από τις καλές όσο και από τις κακές περιόδους τους. Αυτό έχει μια αλήθεια, μια ειλικρίνεια που όλοι έχουμε ανάγκη να ταυτιστούμε για να πορευτούμε μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε. Σας το προτείνω.
 
Η Γεωργία Νταγάκη παρουσίασε πρόσφατα το καινούργιο άλμπουμ της με τίτλο «Pathos».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή