Ανοίγουν 15 Μαΐου για τους τελειόφοιτους δραματικές και σχολές χορού

Ανοίγουν 15 Μαΐου για τους τελειόφοιτους δραματικές και σχολές χορού

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά και πάλι, από τις 15 Μαΐου, η δια ζώσης εκπαίδευση για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης και των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών και σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες διενέργειας των εργαστηριακών, κλινικών και πρακτικών ασκήσεων των φοιτητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Αναλυτικό πρόγραμμα αναπλήρωσης του έτους, πραγματοποίησης των εξετάσεων, καθώς και λεπτομέρειες ως προς τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα, θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα από τη Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Για τις υπόλοιπες βαθμίδες και σχολές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, η δια ζώσης διδασκαλία παραμένει σε αναστολή, μέχρι νεότερης οδηγίας από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι σύμφωνα και με την ανοιχτή επιστολή προς το σύνολο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιου για τον σύγχρονο πολιτισμό, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, στις 30 Μαρτίου 2021 προβλέπονται:

Η παράταση του διδακτικού έτους μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου 2021. Πρόκειται για την απώτατη δυνατή ημερομηνία παράτασης του έτους και όχι δεσμευτική για όλες τις σχολές, αφού η αναπλήρωση μπορεί να ολοκληρωθεί και νωρίτερα ανάλογα με τη σχολή, το αντικείμενο, το πόσα μαθήματα έχουν διεξαχθεί μέσω τηλεκπαίδευσης κ.λπ.  
Η έναρξη του διδακτικού έτους 2021-2022 την 1η Νοεμβρίου 2021, με αντίστοιχη μετατόπιση στις προθεσμίες εγγραφών, έναρξης μαθημάτων, διεξαγωγής των Εισαγωγικών Εξετάσεων και ορισμoύ σχολικού έτους από 1 Νοεμβρίου 2021 – 31 Αυγούστου 2022. Συγκεκριμένα, ως προς τις Εισαγωγικές Εξετάσεις προβλέπεται έναρξή τους τον Σεπτέμβριο και ολοκλήρωση εντός του Οκτωβρίου, ώστε να καταστεί δυνατή η έναρξη του διδακτικού έτους 2021-2022 για τους πρωτοετείς, τον Νοέμβριο του 2021.

Προγραμματισμός Εξετάσεων

Επαναληπτικές Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2021

Παραπομπή των υποψηφίων στις Διπλωματικές Ιουνίου (όποτε διεξαχθούν σύμφωνα με τις σχετικές παρατάσεις που θα ανακοινωθούν).

Διπλωματικές Εξετάσεις Ιουνίου 2021

15 Ιουνίου – 31 Ιουλίου 2021, με κατανομή σε συγκεκριμένες εβδομάδες για όσες Σχολές πραγματοποίησαν πλήρη τηλεκπαίδευση ή τηλεκπαίδευση σε μεγάλο βαθμό.
Σεπτέμβριο / Οκτώβριο για τις Σχολές που δεν πραγματοποίησαν τηλεκπαίδευση, ή πραγματοποιήσαν μερική αλλά μη επαρκή τηλεκπαίδευση.

Επαναληπτικές Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2021

1-15 Δεκεμβρίου 2021

Τέλος, επισημαίνεται ότι κατόπιν σχετικής επικοινωνίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση διαθέσιμων υπαίθριων χώρων σε ιδιωτικές δραματικές σχολές, για την πραγματοποίηση μαθημάτων, έχουν ήδη ενημερωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού οι Ανώτερες Ιδιωτικές Δραματικές Σχολές Ελλάδας (Α.Ι.ΔΡΑ.Σ.Ε.) ως προς τη θετική ανταπόκριση του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να προβούν σε σχετική συνεννόηση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή