«Πειραματική» συναυλία στο Λίβερπουλ με 5.000 άτομα

«Πειραματική» συναυλία στο Λίβερπουλ με 5.000 άτομα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε μάσκες, ούτε τήρηση αποστάσεων, ούτε τίποτα. Μόνο 5.000 ενθουσιώδεις νεαροί μουσικόφιλοι, που τραγουδούσαν, αγκαλιάζονταν, χόρευαν, απολάμβαναν τη χαρά μιας πολυπληθούς εκδήλωσης. Πρόκειται για μακρινή ανάμνηση, για σενάριο μάλλον αδιανόητο με τα δεδομένα της εποχής ή για ενθαρρυντική προσδοκία; Πρόκειται για όλα αυτά μαζί, αλλά και για κάτι ακόμη: κάπως έτσι έμοιαζε μια πιλοτική συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Σέφτον Παρκ του Λίβερπουλ, προκειμένου να διαπιστωθεί από τη βρετανική κυβέρνηση αν και με ποιον τρόπο μπορούν να πραγματοποιηθούν τα μουσικά φεστιβάλ της χώρας το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Οι υγειονομικές προϋποθέσεις δεν έλειπαν. Στη συναυλία, που διοργάνωσε η εταιρεία παραγωγής Festival Republic, μπορούσαν να εισέλθουν μόνον άτομα που την προηγούμενη ημέρα είχαν βρεθεί αρνητικά σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Προτιμήθηκαν κυρίως φοιτητές των πανεπιστημίων του Λίβερπουλ, οι οποίοι συμφώνησαν να υποβληθούν τις επόμενες ημέρες σε νέους ελέγχους, των οποίων τα αποτελέσματα θα μελετηθούν από τους ειδικούς του προγράμματος ερευνών εκδηλώσεων της βρετανικής κυβέρνησης, με στόχο να εξακριβωθεί το πώς επηρεάζεται η διασπορά του ιού από παράγοντες όπως η διάδραση του κοινού, η κατανάλωση αλκοόλ, ο εξαερισμός του χώρου, η διάρκεια της εκδήλωσης κ.λπ. 

Στο μουσικό κομμάτι, τη συναυλία άνοιξε μια νεαρή ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός από το Λίβερπουλ ονόματι Zuzu, η οποία, όπως δήλωσε στο BBC, μετά το τέλος της εμφάνισής της ξέσπασε σε λυγμούς. Σειρά είχε το συγκρότημα The Lathums από την πόλη Γουίγκαν, ενώ το μεγάλο όνομα της εκδήλωσης ήταν οι Blossoms από το Στόκπορτ, οι οποίοι μόλις ανέβηκαν στη σκηνή υποσχέθηκαν στο κοινό «την καλύτερη βραδιά που είχατε εδώ και πολύ πολύ καιρό».

Αν και μεγάλα φεστιβάλ της Αγγλίας, όπως το Glastonbury, έχουν ήδη ακυρωθεί, το ενδεχόμενο να επαναληφθούν τέτοιες βραδιές θα εξαρτηθεί εν μέρει από τα αποτελέσματα των νέων τεστ, στα οποία θα υποβληθεί το κοινό την ερχόμενη Παρασκευή. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι έπειτα από αντίστοιχη, πειραματική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, τον Μάρτιο, δεν παρατηρήθηκε εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τους διοργανωτές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή