Άρση περιοριστικών μέτρων: Πληρότητα «έκπληξη» στα θερινά σινεμά

Άρση περιοριστικών μέτρων: Πληρότητα «έκπληξη» στα θερινά σινεμά

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο ανοίγουν τα μουσεία, δηλαδή 1 άτομο ανά 15 τ.μ., με πληρότητα 75% τα θερινά σινεμά και με πληρότητα 50% ανοίγουν τα θέατρα και οι χώροι συναυλιών μόνο για καθήμενους και με ειδική ταξιθεσία, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας.  

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πότε ανοίγουν θερινά σινεμά, μουσεία, συναυλίες, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Οι χώροι πολιτισμού θα ανοίξουν κλιμακωτά, όπως εισηγήθηκε και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με αυστηρά μέτρα προστασίας (μάσκες, τήρηση αποστάσεων, θερμομέτρηση, self test εργαζομένων). Ετσι, πρώτα θα ανοίξουν τα δημόσια και ιδιωτικά μουσεία στις 14 Μαΐου, μαζί με τον τουρισμό, θα ακολουθήσουν τα θερινά σινεμά στις 21 και τέλος τα ανοιχτά θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι στις 28 του μηνός. Επίσης, στις 17 Μαΐου θα ανοίξουν και τα ωδεία. 

Το ζήτημα της πληρότητας των χώρων ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την τηλεδιάσκεψη της επιτροπής με την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, καθώς από αυτό το ποσοστό εξαρτάται ο προγραμματισμός των πολιτιστικών φορέων, όπως του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που ανακοινώνει το πρόγραμμά του την επόμενη Τρίτη (11 Μαΐου) και ξεκινάει την προπώληση των εισιτηρίων του. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης των περιορισμών

Στην τηλεδιάσκεψη υπογραμμίστηκε από την πλευρά του υπουργείου ότι το ποσοστό πληρότητας 50% είναι το ελάχιστο όριο ώστε οι θεατρικοί και συναυλιακοί χώροι να λειτουργούν χωρίς ζημίες, ενώ το 75% που «πήραν» τα θερινά σινεμά σημειώθηκε ως εξαιρετικά θετική έκπληξη από στελέχη του ΥΠΠΟΑ. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εξειδικευθούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα και θα φανεί εάν στα μουσεία θα επιτραπούν οι ομαδικές ξεναγήσεις με έως 10 άτομα. 

Επιπλέον, υπάρχει η εκτίμηση από την πλευρά του υπουργείου –ειδικά για το θέατρο και τις συναυλίες– ότι η πληρότητα των χώρων ίσως αναθεωρηθεί (προς τα πάνω) σε δεύτερη φάση, ώστε να συμβαδίζει και με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. 

Το στοίχημα τώρα για τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ είναι μαζί με τα μουσεία να είναι έτοιμα τα αναψυκτήρια και τα πωλητήρια. Το νέο ΤΑΠΑ (ΟΔΑΠ) έχει προκηρύξει διαγωνισμούς για τα αναψυκτήρια σε Ρόδο, Κρήτη (Μάλια), Πύλο, Δωδώνη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσφατα ενέκρινε δαπάνη (20.000 ευρώ) για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και νέας ιστοσελίδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή