ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

«42οC»: Ακόμη μια σειρά υψηλών προδιαγραφών από την COSMOTE TV

Πρεμιέρα την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 20:00, με οκτώ επεισόδια back to back, αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

«42<sup>ο</sup>C»: Ακόμη μια σειρά υψηλών προδιαγραφών από την COSMOTE TV

Τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση βρίσκεται, παγκοσμίως, σε φάση μετασχηματισμού. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι γρήγορες ταχύτητες Internet, έχουν οδηγήσει στη ραγδαία ανάπτυξη των streaming υπηρεσιών, στις οποίες έχουν εκτεθεί και πολλά ελληνικά νοικοκυριά. Ως αποτέλεσμα, οι συνήθειες και ο τρόπος που ο κόσμος καταναλώνει περιεχόμενο αλλάζουν, ενώ παράλληλα ο πήχης στην ποιότητα σειρών έχει ανέβει πολύ ψηλά.

Αυτές τις αλλαγές στις συνήθειες, του ήδη απαιτητικού, ελληνικού κοινού αντιλαμβάνεται πλήρως η COSMOTE TV, που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια με επιτυχία στον τομέα της παραγωγής πρωτότυπου περιεχομένου. Ξεκινώντας το 2016 με τη δημιουργία ντοκιμαντέρ για το COSMOTE HISTORY, πέρασε το 2019 στο πεδίο της μυθοπλασίας με τη σειρά «Έτερος Εγώ», που έχει γράψει τη δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Έχοντας την ωριμότητα, την τεχνογνωσία αλλά και τις υποδομές, η COSMOTE TV προχωρά σε πρωτότυπες παραγωγές διεθνών προδιαγραφών, με τις οποίες ο Έλληνας τηλεθεατής να μπορεί να συνδεθεί και να καταναλώσει στη γλώσσα του.

«42<sup>ο</sup>C»: Ακόμη μια σειρά υψηλών προδιαγραφών από την COSMOTE TV-1

Το -πολυαναμενόμενο- επόμενο βήμα της COSMOTE TV στη μυθοπλασία, είναι το ερωτικό-ψυχολογικό θρίλερ «42°C», που θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 20:00, με 8 επεισόδια back to back στο COSMOTE SERIES MARATHON HD. Πρόκειται για μία παραγωγή που ακολουθεί τα υψηλά standards της COSMOTE TV, αφού είναι ενδεικτικό ότι τα γυρίσματα των οκτώ επεισοδίων διήρκεσαν 2 ολόκληρους μήνες.

Το καστ των «42°C»

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς «42°C» βρίσκονται ο Χρήστος Λούλης (Βραβείο Χορν, Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), η Κατερίνα Λέχου, η Έμιλυ Κολιανδρή, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης (Κρατικό Βραβείο Ερμηνείας Α’ Ανδρικού Ρόλου – Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), ο Theo Alexander (True Blood, Digger) και η Μπέτυ Αποστόλου. Το καστ πλαισιώνει μία ομάδα νέων και ανερχόμενων ηθοποιών, όπως η Ναταλία Swift, ο Κώστας Νικούλι (βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού για την ταινία «Ξενία» του Πάνου Κούτρα), ο Μιχαήλ Ταμπακάκης (υποψήφιος βραβείου Χορν), ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου («Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς»), η Μαριέλλη Μανουδάκη, η Σεμίραμις Αμπατζόγλου, η Στεφανία Σωτηροπούλου και η Μαρία-Θαλασσινή Μποσταντζόγλου.

«42<sup>ο</sup>C»: Ακόμη μια σειρά υψηλών προδιαγραφών από την COSMOTE TV-2

Η πλοκή

Ένα έγκλημα που συντελείται κάτω από τον ελληνικό ήλιο, «ανοίγει» τον κύκλο των 8 επεισοδίων της σειράς. Μία οικογένεια και ολόκληρη η τοπική κοινωνία του νησιού κλονίζονται από τον απροσδόκητο θάνατο μιας έφηβης κοπέλας. Η ημέρα του θανάτου της είναι η ημέρα επιστροφής της αδελφής της, Λένας (Ναταλία Swift), η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τραγικό συμβάν: η αδερφή της νεκρή στην ίδια τοποθεσία που είχε εντοπιστεί η σωρός της μητέρας της, έξι χρόνια πριν. Σύμπτωση ή προμελετημένη πράξη; Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τους υπεύθυνους, η Λένα θα βρει ένα σύμμαχο στο πρόσωπο του εφηβικού της έρωτα, του Νίκου (Κώστας Νικούλι), ενώ θα έρθει αντιμέτωπη με την οικογένειά της, με μυστικά και μνήμες να επιστρέφουν για να την στοιχειώσουν. 

«42<sup>ο</sup>C»: Ακόμη μια σειρά υψηλών προδιαγραφών από την COSMOTE TV-3

Ο Χρήστος Λούλης στον ρόλο του αστυνομικού, προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια σε μια ιστορία θανάτου, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, η Κατερίνα Λέχου και η Έμιλυ Κολιανδρή στους ρόλους των θείων της Λένας που προσπαθούν να έχουν πάντα τον έλεγχο της οικογένειας, ο Theo Alexander, o θείος της, κρύβει καλά ένα σκοτεινό μυστικό, αλλά και ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, που υποδύεται τον πατριό της Λένας, ανακαλύπτει το βάθος της υποκρισίας μιας οικογένειας που νόμιζε ότι γνώριζε.

«42<sup>ο</sup>C»: Ακόμη μια σειρά υψηλών προδιαγραφών από την COSMOTE TV-4

Δημιουργός της σειράς «42°C» είναι η Ναταλύ Δούκα, τη σκηνοθεσία «υπογράφει» ο βραβευμένος Γιώργος Παπαβασιλείου (Slave, Der Bergdoktor, The storm tide, Special Unit) και το σενάριο οι Σέργιος Κωνσταντινίδης και Κάλλια Παπαδάκη. Την πρωτότυπη μουσική επένδυση έχει αναλάβει ο Σταύρος Μαρκόνης (Buma Award [Winner] (2019) για την σειρά «Ik Weet Wie Je Bent»), ενώ την εκτέλεση παραγωγής η εταιρεία Tanweer Productions.

INFO

Η νέα σειρά μυθοπλασίας θα κάνει πανελλήνια τηλεοπτική πρεμιέρα, αποκλειστικά στην COSMOTE TV, την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 20:00 στο κανάλι COSMOTE SERIES MARATHON HD. Τα οκτώ επεισόδια θα παίξουν back to back -για binge watching όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ θα είναι διαθέσιμα και μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.