Ηρώδειο: Λαμπερές εκδηλώσεις το φθινόπωρο

Ηρώδειο: Λαμπερές εκδηλώσεις το φθινόπωρο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί πέρυσι να μην ανέβηκε στη σκηνή του Ηρωδείου λόγω της πανδημίας, φέτος όμως η Μόνικα Μπελούτσι μάλλον θα αποζημιώσει όσους κρατάνε ακόμη το εισιτήριό τους και θα ενσαρκώσει τη Μαρία Κάλλας στην παράσταση «Επιστολές και αναμνήσεις» (21-23/9).

Εκτός όμως από τη διάσημη Ιταλίδα ηθοποιό, στη σκηνή του Ηρωδείου θα ανέβουν επίσης αρκετοί Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε την περασμένη Τρίτη το πράσινο φως για τη διεξαγωγή 28 εκδηλώσεων που φθάνουν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, αρκετές παραπάνω σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ αναζητούνται ημερομηνίες για την προσθήκη ακόμη πέντε παραστάσεων. Η αρμόδια επιτροπή εξέτασε συνολικά 55 αιτήματα. 

Ακραμ Καν

Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο «βασιλιάς των τενόρων» Γιόνας Κάουφμαν θα δώσει ένα ρεσιτάλ με την ορχήστρα της ΕΛΣ (12/9), ενώ στο Ηρώδειο θα επιστρέψει, σόλο αυτήν τη φορά, ο Στινγκ μετά τη συναυλία του το 2018 με τον Shaggy. Θα δούμε ακόμη τον Γιαν Τιρσέν, το συγκρότημα Pink Martini και τη χορευτική ομάδα του γνωστού χορογράφου Ακραμ Καν.

Ο Μανώλης Μητσιάς θα γιορτάσει την πολύχρονη παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι με τη συναυλία «50 χρόνια χρυσάφι» (30/8), ενώ ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει τη συναυλία «200 χρόνια δημοτικό τραγούδι» με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα. Η Μαρία Φαραντούρη θα συμπράξει με τη Λένα Πλάτωνος στην παράσταση «Από τις αρχαίες ποιήτριες στα σύγχρονα ηχοχρώματα». Μεταξύ άλλων, η Δήμητρα Γαλάνη θα τραγουδήσει στη συναυλία για τον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο, ο Γιώργος Νταλάρας θα ερμηνεύσει τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα, ενώ συναυλίες θα δώσουν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Λίνα Νικολακοπούλου. Παρούσα και η ΚΟΑ με ένα πρόγραμμα κλασικού, συμφωνικού ροκ. 

Με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Σεφέρη, θα διοργανωθεί η μουσικοθεατρική παράσταση «Φορώντας χρώματα ανοικτά» με τη συμμετοχή των Γιάννη Κότσιρα, Χρήστου Θηβαίου, Γιώτας Νέγκα κ.ά., οι οποίοι θα ερμηνεύσουν μελοποιημένα ποιήματα του νομπελίστα ποιητή σε μουσική Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Μούτση κ.ά. Επιπλέον, στη σκηνή του Ηρωδείου θα ανέβουν οι αρχαίες τραγωδίες «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, «Ιχνευταί» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη, «Βάκχες» του Ευριπίδη από τη Νικαίτη Κοντούρη, «Ορέστης» από τον Γιάννη Κακλέα. Επίσης, οι παραστάσεις «Ο φτωχούλης του Θεού», «Καπετάν Μιχάλης», Νίκου Καζαντζάκη, «Ο μεγάλος ξεσηκωμός» από το Σπίτι του Ηθοποιού.

Τέλος, ημερομηνίες αναζητούνται για τέσσερις συναυλίες, του Γιάννη Πάριου, της διάσημης σολίστ του βιολιού Βανέσα Μέι, της Συμφωνικής Ορχήστρας Τσαϊκόφσκι κι ενός γκαλά όπερας με σολίστ από την Οπερα Μπολσόι της Μόσχας, και την παράσταση «Οθέλλος» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή