Το μουσείο του δισεκατομμυριούχου

Το μουσείο του δισεκατομμυριούχου

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Παρίσι ετοιμάζεται να ανοίξει τα πολιτιστικά ιδρύματά του και εκείνος δεν βλέπει την ώρα να πραγματοποιήσει ένα όνειρο είκοσι ετών: ο λόγος για τον 84χρονο Γάλλο δισεκατομμυριούχο και συλλέκτη έργων τέχνης Φρανσουά Πινό, που το ερχόμενο Σάββατο θα δει να εγκαινιάζεται το προσωπικό του μουσείο, το επονομαζόμενο Bourse de Commerce – Pinault Collection.

Πρόκειται για ένα κτίριο του 18ου αιώνα, στο κέντρο του Παρισιού, που λειτουργούσε ως χρηματιστήριο εμπορευμάτων και που ο Πινό νοίκιασε από τις δημοτικές αρχές έναντι 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να το ανακαινίσει (με κόστος 160 εκατ. ευρώ) και να στεγάσει εκεί ορισμένα από τα 10.000 αντικείμενα της προσωπικής του συλλογής σύγχρονης τέχνης.

Μέχρι πρότινος η συλλογή φιλοξενούνταν σε δύο κτίρια στη Βενετία, ενώ παλιότερα ο Πινό είχε επιχειρήσει να ανεγείρει το ιδιωτικό του μουσείο στο νησί Ιλ Σεγκέν του Σηκουάνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή