Θρίλερ με άρωμα Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

Θρίλερ με άρωμα Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Ανδρέα Ιγνατίου τον βρήκαμε τηλεφωνικά στη Νέα Υόρκη, εν μέσω πυρετώδους προετοιμασίας, ενθουσιασμού και… αϋπνίας, όλα αποτέλεσμα μιας από τις πρώτες ταινίες της York Films, στην οποία είναι συμπαραγωγός. Ο 31χρονος Ελληνας, μεγαλωμένος στην Αμερική, κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα στην παραγωγή, με το «Viral», ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Μπλερ Αντεργουντ, το οποίο ξεκινά γυρίσματα στη Νέα Υόρκη την προσεχή εβδομάδα. Η ταινία είναι σε μεγάλο βαθμό (και) ελληνική υπόθεση, αφού επικεφαλής της York Films είναι οι Γιάννης και Τζοάνα Καλαφάτης, με τον πρώτο να έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο της κινηματογραφικής παραγωγής.

«Από τη στιγμή που διαβάσαμε το σενάριο είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι και η συμμετοχή του Μπλερ ως σκηνοθέτη και ηθοποιού είναι κάτι το φανταστικό», μας λέει ο Ιγνατίου· πράγματι ο Αφροαμερικανός Αντεργουντ έχει μπόλικη εμπειρία τόσο από την τηλεόραση («Quantico») όσο και από το σινεμά, παίρνοντας μέρος και σε παραγωγές της Marvel. Στο πλευρό του θα βρεθεί ακόμα η επίσης γνωστή και βραβευμένη με δύο Emmy, κωμική ηθοποιός Σάρα Σίλβερμαν, η οποία μάλιστα θα δοκιμάσει για πρώτη φορά έναν τέτοιο δραματικό ρόλο.

Η πλοκή

Οσο για την πλοκή του φιλμ, αυτή θέλει τον πρωταγωνιστή, Αντριου, να πέφτει σε ένα είδος παράνοιας έπειτα από την εξαφάνιση της συζύγου του, με τον αυτοκαταστροφικό κύκλο να διακόπτεται όταν γνωρίζει την Εμίλια. Μυστηριώδης και με τα δικά της φυσικά και ψυχικά τραύματα, εκείνη βρίσκεται πλέον σε δίλημμα: να βοηθήσει τον Αντριου να θάψει το σκοτεινό παρελθόν του ή αντιθέτως να ρίξει άπλετο φως ελπίζοντας πως έτσι θα τον σώσει; Σε έναν κόσμο όπου η έννοια της αθωότητας είναι σχετική, οι δυο τους θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τους εφιάλτες που τους στοιχειώνουν και να βρουν την ευτυχία.

Θρίλερ με άρωμα Ελλάδας στη Νέα Υόρκη-1
Ο Ανδρέας Ιγνατίου βρίσκεται σε πυρετό προετοιμασίας για την ταινία (φωτ. Andreas Noedit).

«Εχουμε μπροστά μας 30 μέρες γυρισμάτων και το άγχος είναι σχεδόν το ίδιο μεγάλο με το πάθος μας. Είναι επίσης ωραίο ότι υπάρχει μια αίσθηση οικογένειας· τα πρώτα γυρίσματα θα γίνουν στο diner που έχει ένας Ελληνας και γενικά η ελληνική κοινότητα είναι κοντά μας», σημειώνει ο Ανδρέας Ιγνατίου, ο οποίος βρήκε στο σινεμά τη μεγάλη του αγάπη, ακολουθώντας τη με κάθε τρόπο τα τελευταία οκτώ χρόνια: «Πάντα λάτρευα τις ταινίες και έχω κάνει διάφορες δουλειές συμμετέχοντας σε κινηματογραφικές παραγωγές. Την απόφαση όμως να ακολουθήσω πραγματικά αυτόν τον δρόμο την πήρα όταν συμμετείχα ως βοηθός στο “La La Land”. Η αίσθηση του να δουλεύεις σε αυτά τα εκπληκτικά στούντιο της Warner, όπου έχουν γυριστεί τόσες θρυλικές ταινίες, είναι απίστευτη. Τότε είπα ναι, αυτό θέλω να κάνω. Δεν θα μπορούσα να ευχαριστήσω περισσότερο τον Γιάννη Καλαφάτη που μου δίνει τώρα αυτή την ευκαιρία».

Πόσο δύσκολο είναι όμως για έναν νέο άνθρωπο να ξεκινά την πορεία του στον κινηματογράφο την εποχή της COVID-19; «Πολύς κόσμος νομίζει ότι είναι εύκολο να μπεις στην κινηματογραφική βιομηχανία αν είσαι στην Αμερική. Στην πραγματικότητα οι ευκαιρίες δεν είναι πολλές και χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Η πανδημία μάς πήγε πίσω, αλλά πλέον νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε, υπάρχει μέχρι και ειδικός σύμβουλος COVID-19 στα γυρίσματα, τοποθετημένος από το σωματείο των επαγγελματιών του σινεμά».

Η York Films όμως έχει κι άλλα φιλόδοξα σχέδια, τα οποία σχετίζονται και με την Ελλάδα. «Ο Γιάννης (Καλαφάτης) οραματίζεται ένα διεθνές στούντιο, το οποίο θα έχει εγκαταστάσεις και στην Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, λειτουργώντας σαν κέντρο παραγωγής με σκοπό να δώσει ευκαιρίες στους Ελληνες επαγγελματίες. Είμαστε ήδη σε επαφές με το ΕΚΟΜΕ για αυτό το πρότζεκτ και προχωράμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή