Οι πολύτιμες ρυτίδες της Κέιτ Γουίνσλετ

Οι πολύτιμες ρυτίδες της Κέιτ Γουίνσλετ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις καλύτερες αστυνομικές σειρές που έχουμε δει τελευταία, το «Mare of Easttown» του HBO (στην Ελλάδα το βλέπουμε από τη Vodafone TV), έριξε αυλαία πριν από λίγες ημέρες προβάλλοντας το καταληκτικό έβδομο επεισόδιο, το οποίο και έκλεισε εξαιρετικά την ιστορία της. Σε αυτήν παρακολουθήσαμε την Κέιτ Γουίνσλετ να υποδύεται τη Μερ, μια μεσήλικη αστυνομικό, που έρχεται αντιμέτωπη με τον φόνο ενός κοριτσιού στη μικρή αμερικανική πόλη όπου εδρεύει, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τα δικά της οικογενειακά ζητήματα. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στους New York Times, η 45χρονη Βρετανίδα ηθοποιός αποκάλυψε πως η ίδια άσκησε… βέτο όταν οι συντελεστές της σειράς πρότειναν να ωραιοποιηθεί η εικόνα της σε κάποια συγκεκριμένα σημεία της σειράς. Για παράδειγμα, σε μια ερωτική σκηνή, την οποία μοιράζεται με τον Γκάι Πιρς, η ευδιάκριτη… κοιλίτσα της θα μπορούσε να εξαφανιστεί με τη συνδρομή της τεχνολογίας σύμφωνα με όσα της είπε ο σκηνοθέτης Κρεγκ Ζόμπελ, ωστόσο η δική της απάντηση ήταν: «Μην τολμήσεις!». 

Επιπλέον, η Γουίνσλετ έστειλε πίσω στο ατελιέ δύο φορές την promo αφίσα της σειράς, από την οποία είχαν αφαιρεθεί οι ρυτίδες του προσώπου της. «Παιδιά, ξέρω πόσες γραμμές έχω σε κάθε πλευρά του ματιού μου, παρακαλώ να τις βάλετε όλες πίσω», τους είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με την επιτυχία του ρόλου της δήλωσε: «Ακούστε, ελπίζω πως το να παίξω τη Μερ ως μεσήλικη γυναίκα –θα γίνω 46 τον Οκτώβριο– ήταν αυτό που τράβηξε το κοινό, ώστε να συνδεθεί με τον χαρακτήρα όπως το έκανε, επειδή στα αλήθεια δεν υπήρχαν καθόλου φίλτρα». Πράγματι, τα πάντα γύρω από τον συγκεκριμένο χαρακτήρα κινούνται στη σφαίρα του σκληρού ρεαλισμού, όπως μας έχει συνηθίσει το HBO και φυσικά όπως είναι ικανή να υποστηρίξει η βραβευμένη με Οσκαρ Γουίνσλετ. Ο ρόλος της, μαζί με κάμποσους ακόμη γυναικείους που πιθανότατα δεν θα υπήρχαν σε προηγούμενες δεκαετίες, είναι ενδεικτικός των (ευπρόσδεκτων) αλλαγών που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στην κινηματογραφική βιομηχανία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή