Διαγωνιστικό βαρέων βαρών στις Κάννες

Διαγωνιστικό βαρέων βαρών στις Κάννες

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί τα φώτα στην Κρουαζέτ να άναψαν για τελευταία φορά περισσότερο από δύο χρόνια πριν, ωστόσο το μεγαλύτερο κινηματογραφικό ραντεβού της Ευρώπης ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή, φέρνοντας μαζί του και ένα πρόγραμμα αντάξιο της περίστασης. Θέλοντας προφανώς να σηματοδοτήσουν την επανάκαμψη του φεστιβαλικού σινεμά, οι διοργανωτές των Καννών φρόντισαν να συγκεντρώσουν ένα all-star σύνολο καλλιτεχνών της Εβδομης Τέχνης, οι οποίοι θα διαγωνιστούν για τον φετινό Χρυσό Φοίνικα.

Οι χθεσινές επίσημες ανακοινώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή Τιερί Φρεμό επιβεβαίωσαν όσα σε μεγάλο βαθμό είχαν γίνει γνωστά εδώ και κάποιες εβδομάδες, ενώ πρόσθεσαν και μερικά ακόμη εντυπωσιακά ονόματα. Ενα τέτοιο είναι αναμφισβήτητα αυτό του Λεός Καράξ, του sui generis Γάλλου κινηματογραφιστή, ο οποίος θα ανοίξει το φεστιβάλ με το «Annette», την πρώτη του ταινία –και μάλιστα αγγλόφωνη– έπειτα από εννέα χρόνια, με πρωταγωνιστές τους Ανταμ Ντράιβερ και Μαριόν Κοτιγιάρ. Ο ανταγωνισμός όπως είπαμε φέτος είναι σκληρός, γεγονός που επιβεβαιώνουν τα δύο φαβορί του φετινού διαγωνιστικού: από τη μία ο Γουές Αντερσον, ο οποίος παρουσιάζει στην Κρουαζέτ το «French Dispatch», το καινούργιο του, γεμάτο αστέρες φιλμ· και από την άλλη ο σπουδαίος Πολ Βερχόφεν, ο οποίος επιστρέφει με ένα ερωτικό θρίλερ που αφορά λεσβίες μοναχές του 17ου αιώνα… Δεν είναι όμως μόνον αυτοί. Ο νικητής, στο παρελθόν, του Χρυσού Φοίνικα, Απιτσατπόνγκ Βεερασετθάκουλ από την Ταϊλάνδη θα είναι επίσης στις Κάννες με το πρώτο αγγλόφωνο φιλμ του («Memoria»), ενώ το ίδιο θα κάνει και η Ουγγαρέζα Ιλντιγκο Ενιέντι, η οποία είχε θριαμβεύσει στο Βερολίνο με το υπέροχο «Ψυχή και σώμα». Παρουσία στο διαγωνιστικό και για τον σπουδαίο Ιρανό Ασγκάρ Φαραντί («A Hero»), όπως και για τον Σον Πεν («Flag Day»), τον Σον Μπέικερ του αξέχαστου «Florida Project» και τη Ζουλιά Ντεκουρνό του σατανικά γοητευτικού «Raw». 

Το Φεστιβάλ Καννών σηκώνει αυλαία στις 6 Ιουλίου με γεμάτες αίθουσες, ενώ οι παρευρισκόμενοι υποχρεούνται σε τεστ κάθε 48 ώρες, αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή