ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες του Αντι Γουόρχολ για πρώτη φορά σε έκθεση (εικόνες)

Η «Andy Warhol: Photo Factory» ιχνηλατεί την εξέλιξη της φωτογραφικής τέχνης του Γουόρχολ ξεκινώντας από τα καρέ από θάλαμο φωτογράφισης που χρησίμευσαν ως υλικό για πολλά από τα εμβληματικά πορτρέτα του σε μεταξοτυπία

Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες του Αντι Γουόρχολ για πρώτη φορά σε έκθεση (εικόνες)

Πολαρόιντ της Γκρέις Τζόουνς, του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, του Κιθ Χάρινγκ και άλλων φιγουράρουν ανάμεσα στις 120 φωτογραφίες του Γουόρχολ που εκτίθενται στον χώρο πολιτισμού NeueHouse Hollywood στο Λος Άντζελες.

Είκοσι από αυτές θα δει το κοινό για πρώτη φορά.

Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες του Αντι Γουόρχολ για πρώτη φορά σε έκθεση (εικόνες)-1

Η «Andy Warhol: Photo Factory» ιχνηλατεί την εξέλιξη της φωτογραφικής τέχνης του Γουόρχολ ξεκινώντας από τα καρέ από θάλαμο φωτογράφισης που χρησίμευσαν ως υλικό για πολλά από τα εμβληματικά πορτρέτα του σε μεταξοτυπία.

Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες του Αντι Γουόρχολ για πρώτη φορά σε έκθεση (εικόνες)-2

Παρουσιάζονται πολλές πολαρόιντ εμβληματικών φιγουρών της εποχής, όπως η Ντέμπι Χάρι και η Γκρέις Τζόουνς. «Παρόντες» και ο Λου Ριντ και η Έντι Σέτζγουικ, χάρη στα θρυλικά «screen test» που έκανε ο καλλιτέχνης τη δεκαετία του 1960. Επιπλέον, ακόμη πιο σπάνιες αργυροτυπίες εστιάζουν σε μικρότερης κλίμακας φωτογραφικά θέματα όπως λόμπι ξενοδοχείων, δίσκους για εξυπηρέτηση σε δωμάτια ξενοδοχείων και άλλα.

Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες του Αντι Γουόρχολ για πρώτη φορά σε έκθεση (εικόνες)-3

Τα τελευταία λίγα χρόνια, εκατοντάδες φωτογραφίες του Γουόρχολ δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ίδρυμα Andy Warhol Foundation. Πέρυσι, πολλές από αυτές δημοπρατήθηκαν για να στηριχθούν με τα έσοδα καλλιτέχνες στη διάρκεια της πανδημίας.

Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες του Αντι Γουόρχολ για πρώτη φορά σε έκθεση (εικόνες)-4

Η έκθεση στον NeueHouse Hollywood ολοκληρώνεται στις 9 Ιουλίου. Στη συνέχεια, θα ταξιδέψει το φθινόπωρο στην γκαλερί Fotografiska της Νέας Υόρκης, στη Στοκχόλμη το 2022 και στο Ταλίν, την πρωτεύουσα της Εσθονίας, το 2023.

Κέιμενο: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες: neuehouse.com