Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντλώντας έμπνευση από τα βιβλία «Η υπόθεση της ευτυχίας» του ψυχολόγου Τζόναθαν Χάιντ και το «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» του Φρίντριχ Νίτσε, το νέο χορευτικό έργο της Μαρίας Γοργία «Ο αναβάτης και ο ελέφαντας» παρουσιάζεται μέχρι αύριο σε διαδικτυακή μετάδοση από το θέατρο No’hma του Μιλάνου. Λεπτομέρειες στο nohma.org.

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στη 200ετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης, το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση «Το ’21 των Συλλεκτών», με περισσότερα από 300 αντικείμενα συνδεδεμένα με το 1821 και με το κίνημα του Φιλελληνισμού σε Ευρώπη και Αμερική. Από τις 10 π.μ., Κουμπάρη 1.

Δύο πίνακες του Θεοδώρου Βρυζάκη, κειμήλια της οικογένειάς του καθώς και έργα με φιλελληνικά θέματα από καλλιτέχνες του 19ου αιώνα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η περιοδική έκθεση του Δήμου Θηβαίων «Ο Θεόδωρος Βρυζάκης και η εικόνα της Ελλάδας μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών», που φιλοξενείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Από τις 8 π.μ., Βασ. Σοφίας 22.

Ο δεξιοτέχνης της ποντιακής λύρας και διδάκτωρ της μουσικής πρακτικής Ματθαίος Τσαχουρίδης ανεβαίνει στη σκηνή του CT Garden Festival για μία συναυλία με μουσικές του Πόντου, αφιερωμένη στον σημαντικό λυράρη Γώγο Πετρίδη (1917-1984). Αφηγείται ο Ιωάννης Παπαζήσης. Στις 9 μ.μ., Βεΐκου 137.

Τραγούδια που σφράγισε με την ερμηνεία της η Σωτηρία Μπέλλου αλλά και αφηγήσεις ιστοριών από την πολυτάραχη ζωή της περιλαμβάνει η μουσική παράσταση «Τα τραγούδια της Σωτηρίας», που παρουσιάζουν στο «Στέκι του Ηλία» η Χριστίνα Μαξούρη και ο Δημήτρης Χαλιώτης. Στις 9 μ.μ., Θεσσαλονίκης 7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή