Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Λίνα Ροδοπούλου

Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Λίνα Ροδοπούλου

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

07.30-10.30
Δεν είμαι καθόλου πρωινός τύπος, για την ακρίβεια το πρωί είμαι ένας άλλος άνθρωπος! Το ξυπνητήρι μου είναι μόνιμα ρυθμισμένο στις 10.30 γιατί αν αφεθώ ελεύθερη το βιολογικό μου ρολόι θα με οδηγήσει σε άλλα ωράρια. Είμαι όμως μητέρα δύο παιδιών οπότε πριν από τις 8, την ώρα της ετοιμασίας τους για το σχολείο, προσπαθώ να ξυπνάω για λίγο, όχι τόσο γιατί είναι απαραίτητη η παρουσία μου όσο γιατί θέλω να τους δώσω ένα φιλί για καλημέρα. Ξανακοιμάμαι λοιπόν για άλλες δύο ώρες αλλά και πάλι αισθάνομαι ότι δεν μου είναι αρκετές.
 
10.30-13.00
Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να ανοίξω το κινητό μου για να δω μηνύματα, κλήσεις και emails και επειδή συνήθως είναι πολλά απαντώ μόνο στα πολύ απαραίτητα και αφήνω τα υπόλοιπα για μετά. Αμέσως μετά ακολουθεί ένα καλό πρωινό γιατί για εμένα είναι το πιο απαραίτητο γεύμα της ημέρας. Πριν αρχίσω να ασχολούμαι με τη μουσική, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μου, φροντίζω να είναι το σπίτι μου σε τάξη, γιατί αλλιώς δεν μπορώ να αφοσιωθώ σε αυτό που αγαπώ. Η ενέργεια του χώρου τριγύρω μου με επηρεάζει πολύ. Παράλληλα, δεν παραλείπω και τη μαγειρική η οποία μου αρέσει πολύ και νομίζω τα καταφέρνω! Πέρα από καλλιτέχνις θεωρώ ότι είμαι και μια κλασική Ελληνίδα νοικοκυρά!
 
13.00-17.00
Πολλές φορές έχω πρόβα την ώρα αυτή, ανάλογα με το αν είμαι σε φάση προετοιμασίας για κάποιο live ή κάποια ηχογράφηση, γύρισμα ή συνέντευξη. Γενικά είναι η ώρα που συνήθως ασχολούμαι με το τραγούδι. Εκτός από ερμηνεύτρια είμαι και δασκάλα φωνητικής, οπότε αν έχω κάποιο μάθημα προτιμώ να το βάζω νωρίς το μεσημέρι. Από εκείνη την ώρα και μέχρι αρκετά αργά το βράδυ ανάλογα με τη διάθεση και το πρόγραμμα της ημέρας μελετώ και κάποιο μουσικό όργανο, όπως η κλασική κιθάρα με την οποία άρχισα και τις μουσικές μου σπουδές ή το γιουκαλίλι που πρόσφατα απέκτησα, ή κάθομαι στο πιάνο, λίγο πιο σπάνια βέβαια. Αυτούς τους μήνες έχω ερωτευθεί και την κέλτικη άρπα μιας και έχω μία στο σπίτι μου προσωρινά και όσο μπορώ την εξασκώ.
 
17.00-19.00
Το δίωρο αυτό είναι αφιερωμένο συνήθως στα παιδιά μου όταν δεν έχω μάθημα τραγουδιού. Είμαι εκεί όσο μπορώ για να τα βοηθήσω με τις σχολικές υποχρεώσεις τους αλλά και τις δραστηριότητές τους. Ομολογώ ότι είναι ένας πολύ δύσκολος ρόλος.
 
19.00-20.00
Είναι η ώρα για γυμναστική την οποία προσπαθώ να μην παραλείπω ακόμα και τις μέρες που έχω κάποια ζωντανή εμφάνιση. Ο χορός είναι μια μεγάλη μου αγάπη που δυστυχώς έχω στερηθεί τον τελευταίο χρόνο λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε. Υπό κανονικές συνθήκες όμως την ώρα αυτή έχω μάθημα φλαμένκο με το οποίο ασχολούμαι αυτόν τον καιρό.
 
20.00-21.30
Εάν βρίσκομαι σπίτι περνώ χρόνο με την οικογένειά μου. Η καληνύχτα, τα φιλιά, οι αγκαλιές και ο απολογισμός της ημέρας είναι μια απαραίτητη διαδικασία. Κάθε βράδυ που βάζω για ύπνο τα παιδιά μου σκέφτομαι πόσο τυχερή είμαι για όλα όσα έχω και ότι πρέπει να εκτιμάμε αυτά που έχουν πραγματικά σημασία. Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να είμαι κάθε βράδυ σπίτι μου γιατί η καθημερινότητα ενός καλλιτέχνη δεν έχει τα συνήθη και συμβατικά ωράρια των υπολοίπων.
 
21.30-01.30
Είναι η ώρα που κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να βρίσκομαι στη σκηνή και που την εκτιμώ ακόμη περισσότερο τώρα που λόγω συνθηκών στερήθηκα τόσους μήνες τις ζωντανές εμφανίσεις. Το διάστημα αυτό δεν υπάρχουν για εμένα ούτε ρολόγια και χρόνος, ούτε κούραση ούτε προβλήματα. Υπάρχει μόνο η έντονη επιθυμία μου να τραγουδήσω στο κοινό και να νιώσω την ενέργεια του κόσμου, μιας και πάντα επικοινωνώ με πολλούς τρόπους με τους ακροατές. Για εμένα κάθε συναυλία είναι μια ιεροτελεστία, από την ώρα που ετοιμάζομαι στο καμαρίνι, την πρόβα ήχου, το πρώτο τραγούδι και τη συνομιλία με τον κόσμο μετά. Σε περίπτωση που δεν έχω κάποιο live μπορεί να βρίσκομαι με καλή παρέα για ποτό ή σε κάποια άλλη μουσική ή θεατρική παράσταση.
 
01.30-02.30
Μετά το πέρας της συναυλίας δέχομαι συνήθως καταιγισμό μηνυμάτων από ανθρώπους που ήρθαν και μου στέλνουν συγχαρητήρια ή και βίντεο και φωτογραφίες από τη βραδιά, τα οποία κρατώ ως αρχείο, αλλά και από κοντινά μου πρόσωπα που μπορεί να μην ήρθαν αλλά μου στέλνουν ευχές για καλή επιτυχία, και αυτή είναι η ώρα που βλέπω τα μηνύματά τους και αισθάνομαι για άλλη μια φορά τυχερή που νιώθω την αγάπη. Υστερα από κάθε ζωντανή εμφάνιση νιώθω πληρότητα και συνειδητοποιώ τους λόγους για τους οποίους δραστηριοποιούμαι στον δύσκολο αυτό χώρο της μουσικής.
 
02.30-07.30
Εκείνη την ώρα αν όχι αργότερα προσπαθώ να κοιμάμαι, η έλλειψη ύπνου με ενοχλεί αφάνταστα.
 
Η Λίνα Ροδοπούλου θα εμφανιστεί στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 8 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή