ΜΟΥΣΙΚΗ

«All Star Γκαλά Βέρντι» στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

«All Star Γκαλά Βέρντι» στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Το «All Star Γκαλά Βέρντι» διοργάνωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από την πρώτη παρουσίαση της Αΐντας στο Κάιρο και στο οποίο έλαβαν μέρος η σοπράνο Άννα Νετρέμπκο, η μέτζο Ανίτα Ρατσβελισβίλι, ο τενόρος Γιουσίφ Εϊβάζοφ και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Φιλίπ Ωγκέν.

Οι τέσσερις παγκοσμίου φήμης πρωταγωνιστές της όπερας ερμήνευσαν δημοφιλή αποσπάσματα από διάσημες όπερες του Βέρντι, όπως οι Αΐντα, Τροβατόρε, Ριγολέττος, Ντον Κάρλο, Μάκβεθ κ.ά.

«All Star Γκαλά Βέρντι» στο Παναθηναϊκό Στάδιο-1

«Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο μέρος στον κόσμο από το Καλλιμάρμαρο για να φιλοξενηθεί αυτή η εκδήλωση-ορόσημο» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διακεκριμένος Γάλλος αρχιμουσικός Φιλίπ Ωγκέν, ενόψει του «All Star Γκαλά Βέρντι».

«Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός, μία μεγάλη γιορτή του πολιτισμού που πραγματοποιείται σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς μνημείο με τους καλύτερους σολίστ της εποχής μας και μάλιστα σε μία ιδιαίτερη στιγμή της ιστορίας, μετά από μήνες αναστολής των ζωντανών θεαμάτων», ανέφερε ο Ωγκέν. 

«All Star Γκαλά Βέρντι» στο Παναθηναϊκό Στάδιο-2

Το «All Star Γκαλά Βέρντι» παρακολούθησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.