Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Μια ιστορικά τεκμηριωμένη εκτέλεση έργων των Πέρσελ, Μέντελσον και Μπετόβεν θα παρουσιάσει το κουαρτέτο εγχόρδων Chiaroscuro στην αποψινή του συναυλία που ανοίγει τις Διεθνείς Ημέρες Μουσικής Καλαμάτας. Στις 8.30 μ.μ., Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης.

• Τοποθετημένο στη σημερινή Ελλάδα, το νέο έργο του Ανέστη Αζά «Η Δημοκρατία του Μπακλαβά», με θέμα τον έρωτα ενός Ελληνα και μιας Τουρκάλας που ιδρύουν ένα νέο κράτος, παρουσιάζεται από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 260.

• Στιγμιότυπα εν ενεργεία Ελλήνων αθλητών, που αποτυπώνουν τον πόνο και τα συναισθήματα που συνοδεύουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, περιλαμβάνει η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Ζήκου «Behind the Flame» που παρουσιάζεται στην Τεχνόπολη. Από τις 11 π.μ., Πειραιώς 100.

• Με αφορμή την αποσπασματικά σωζόμενη τραγωδία του Ευριπίδη «Φαέθων», ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μάρκελλος παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική περφόρμανς «Φαέθων Λυόμενος», που κινείται μεταξύ ρεαλισμού και ποιητικότητας και προεκτείνει τον μύθο του Φαέθοντος στο σήμερα. Στις 7.15 μ.μ., αρχαιολογικός χώρος Πέλλας.

• Οι Melisses ανεβαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου Αλσους για ένα μουσικό πρόγραμμα με τα δημοφιλέστερα κομμάτια τους και με αγαπημένες διασκευές. Μαζί τους ο Θέμης Αδαμαντίδης. Στις 9 μ.μ., Ευελπίδων 4.

• Τον «Αίαντα» του Σοφοκλή, ως διαψευσμένο αρσενικό σε μια χώρα που έχει μείνει κολλημένη στο παρελθόν, ανεβάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Σίμος Κακάλας. Στις 10.30 μ.μ., Πειραιώς 260.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή