Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Το Γεφύρι της Αρτας», που συνδυάζει αφήγηση, μουσική, χορό και ακροβασία, με στόχο να μιλήσει για τη διαχρονική βία κατά των γυναικών, ανεβαίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Στις 9 μ.μ., Ιωαννίνων και Καπανέως.
Βασισμένη σε ένα μονόλογο του Αλεσάντρο Μπαρίκο με θέμα τη ζωή του πιανίστα «1900», που έγινε ταινία από τον Τζιουζέπε Τορνατόρε, η παράσταση «Lemon» ανεβαίνει στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη. Πρωταγωνιστούν οι Μελαχρινός Βελέντζας και Γιώργος Δρίβας. Στις 9 μ.μ., Δάσος Σέιχ Σου.

Η Danai Nilsen και η Sophie Lies παρουσιάζουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος μια συναυλία με νέα αλλά και με ήδη γνωστά κομμάτια τους. Στις 9 μ.μ., Συγγρού 364.

Τέσσερα έργα του Μάνου Χατζιδάκι, χορογραφημένα από τον Κωνσταντίνο Ρήγο για το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, περιλαμβάνει η παράσταση «Χορός με τη σκιά μου», που παρουσιάζεται στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Συνθέσεις των Νίκου Σκαλκώτα, Κωνσταντίας Γουρζή, Φραντς Σούμπερτ και Λούντβιχ βαν Μπετόβεν θα ερμηνεύσει στο Φεστιβάλ Δωδώνης το βιεννέζικο κουαρτέτο εγχόρδων Auner Quartet. Στις 8.30 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μοιράζονται τη σκηνή του Δημοτικού Κηποθεάτρου Αλκαζάρ της Λάρισας, για μια συναυλία με παλιές αγαπημένες επιτυχίες τους αλλά και καινούργια τραγούδια. Στις 9.30 μ.μ., Γρ. Λαμπράκη 15.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή