Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον μύθο των Λαβδακιδών μέσα από έναν πολυδιάστατο σκηνικό κόσμο φέρνουν από σήμερα μέχρι την Κυριακή στην Επίδαυρο οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Μόσχος. Ερμηνεύουν οι Λουκία Μιχαλοπούλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αργύρης Ξάφης, Θάνος Τοκάκης κ.ά. Στις 9 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης παρουσιάζει στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας τη μουσική παράσταση «Amerika», όπου διασκευάζει και επανεκτελεί ρεμπέτικα τραγούδια που κυκλοφόρησαν και παίχτηκαν ζωντανά στην Αμερική από Ελληνες μετανάστες μουσικούς. Στις 9.30 μ.μ., Θωμαΐδου 26.

Με την ταινία του Γουές Αντερσον «Οικογένεια Τένενμπαουμ» (2001) συνεχίζονται οι υπαίθριες προβολές του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Στις 9 μ.μ., Συγγρού 364.

Ο Monsieur Minimal ανεβαίνει στην Ταράτσα του Gazarte για μια συναυλία με τραγούδια από το νέο του άλμπουμ Easteria, αλλά και με παλιότερα κομμάτια του, σε νέες εκτελέσεις. Στις 9.30 μ.μ., Βουτάδων 34.

Στο πλαίσιο του Κύκλου Contemporary Ancients του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το έργο της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Η Φαίδρα καίγεται», ανεβαίνει μέχρι αύριο στη Μικρή Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού. Παίζουν οι Αννα Μάσχα, Νίκος Λεκάκης κ.ά. Στις 9.30 μ.μ., Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Η παράσταση «Το κουτί της Πανδώρας» παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στον αύλειο χώρο του Τεμένους Οσμάν Σαχ στα Τρίκαλα, σε σκηνοθεσία Ιωάννας Ρούσσου. Ερμηνεύουν οι Βίκυ Θαλασσινού και Δώρα Θωμοπούλου. Στις 9.15 μ.μ., Καρδίτσης 3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή