Έλβις: Ο Βασιλιάς ήταν γυμνός

Έλβις: Ο Βασιλιάς ήταν γυμνός

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοι έχουμε ακούσει τη θεωρία συνωμοσίας: «Ο Ελβις ζει». Οι μύθοι που συνοδεύουν τον θάνατο του Βασιλιά του ροκ εν ρολ από τον Αύγουστο του 1977 δεν είναι λίγοι. Από τη θεωρία του «κέρινου ομοιώματος» στο φέρετρο, μέχρι τον σκηνοθετημένο του θάνατο για να αποφύγει τα μπλεξίματα με τη μαφία, πολλοί θαυμαστές του καταλήγουν από διαφορετικούς δρόμους στο ίδιο συμπέρασμα: ότι ο Ελβις Πρίσλεϊ δεν μπορεί να πέθανε από τις καταχρήσεις και την εξάρτησή του από οπιούχα φάρμακα.

Ε λοιπόν, ίσως έχουν δίκιο, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που κυκλοφορεί στα αγγλικά από τη Σάλι Χέντελ. Οχι, η συγγραφέας δεν υποστηρίζει ότι ο Ελβις ζει, αλλά ότι τα αίτια θανάτου του διάσημου τραγουδιστή δεν ήταν οι εξαρτησιογόνες ουσίες. Η Χέντελ, που συστήνεται ως ιστορικός και θαυμάστρια του Ελβις, υποστηρίζει ότι ο Βασιλιάς έπασχε από μια σειρά κληρονομικών παθήσεων που προέκυψαν από το γεγονός ότι οι παππούδες του (οι γονείς της μητέρας του) ήταν συγγενείς εξ αίματος και συγκεκριμένα πρώτα ξαδέλφια. Στο «Elvis: Destined to Die Young», η Χέντελ υποστηρίζει ότι δεν ήταν τυχαίος ο θάνατος της μητέρας του Πρίσλεϊ στα 46 της χρόνια και του Ελβις στα 42 του. Η υγεία και των δύο, γράφει, άρχισε να επιδεινώνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια της ζωής τους. Για τον Ελβις, η Χέντελ υποστηρίζει ότι έπασχε από ασθένειες σε εννέα ζωτικά του όργανα, ορισμένες από τις οποίες εκδηλώθηκαν στην παιδική του ηλικία.

Ωστόσο, η εκδοχή που θέλει τον Ελβις να πεθαίνει από καταχρήσεις στην μπανιέρα του σπιτιού του επικράτησε και μετέτρεψε τον άνθρωπο Πρίσλεϊ σε μια εικόνα ενός σταρ που τα έχει όλα και πεθαίνει από τις εξαρτήσεις του. «Αυτό δεν είναι αρκετό για έναν άνθρωπο που άλλαξε πολιτισμικά τον κόσμο μας», είπε η συγγραφέας στην εφημερίδα Observer. «Ο Ελβις ήταν ένας άρρωστος άνθρωπος που έκρυβε πολλές από τις αδυναμίες του για να γεμίζει τις συναυλιακές αίθουσες και να στηρίζει την οικογένειά του». Λέγεται ότι φρόντιζε τουλάχιστον 100 άτομα πριν πεθάνει. Ο Βασιλιάς ήταν «γυμνός» και το ήξερε μόνο ο ίδιος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή