Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένη σε κείμενα του 19ου αιώνα για την Ελληνική Επανάσταση, τις πρώτες απόπειρες οργάνωσης του ελληνικού κράτους κ.ά., η παράσταση «Ιστορίες καθ’ οδόν Νο2» ανεβαίνει από αύριο στην Ανοιχτή Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο «Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά», σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 52, Μοσχάτο.

Περιλαμβάνοντας ακουαρέλες μεικτής τεχνικής που εστιάζουν στη θεϊκή γυναικεία μορφή ανά τους αιώνες, η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Κόκκαλη «Deities» ολοκληρώνεται αύριο στην γκαλερί Ωχρα Μπλε στη Μύρινα της Λήμνου. Από τις 10 π.μ., Π. Κυδά 8.

Η εικαστική εγκατάσταση της Αιμιλίας Παπαφιλίππου «Ιεροί Λόγοι/COVID-19», ένα έργο που προσκαλεί το κοινό σε μία εμπειρία στοχασμού πάνω στην ανθρώπινη επαφή και την επικοινωνία στην εποχή της υγειονομικής κρίσης, παρουσιάζεται στη Μικρή Επίδαυρο. Από τις 4 μ.μ., Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Η βωβή, σόλο παράσταση του Γιώργου Χρυσοστόμου «Mute», σε σκηνοθεσία του ίδιου και της Σοφίας Πάσχου, ανεβαίνει απόψε στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης. Στις 9 μ.μ., Λεωφ. Μαραθώνος 196.

Η ταινία της Γελένα Πόποβιτς «Ο άνθρωπος του Θεού», με θέμα τον βίο του Αγίου Νεκταρίου και με τον Αρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, πραγματοποιεί την πανελλήνια πρεμιέρα της στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, παρουσία συντελεστών. Προκράτηση στο aoaff.gr. Στις 9 μ.μ., Βασ. Σοφίας 22.

Η έκθεση «The Greek Soul», με έργα των Βαγγέλη Κύρη και Ανατόλι Γεωργίεφ που συνδυάζουν τη φωτογραφία με τις παραδοσιακές τεχνικές του βαψίματος των κλωστών, παρουσιάζεται από την Kourd Gallery στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση». Από τις 11 π.μ., Ματογιάννι Μυκόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή