Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή παρουσιάζεται σήμερα στην Καλαμάτα από την ομάδα Σημείο Μηδέν και τον σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπο. Παίζουν οι Εβελιν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ελλη Ιγγλίζ κ.ά. Στις 9 μ.μ., Κάστρο Καλαμάτας.

Εργα Μπετόβεν για σόλο πιάνο, με τους Ντάνιελ Πίλκινγκτον, Βικτωρία Κιαζίμη και Θοδωρή Τζοβανάκη, περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα του 15ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας. Στις 9 μ.μ., Αυλή του Ναού του Σωτήρος.

Στο Κηποθέατρο Παπάγου ολοκληρώνει σήμερα και αύριο το καλοκαιρινό της ταξίδι στην Αθήνα η παράσταση «Κάποτε στον Βόσπορο», ένα έργο του Ακη Δήμου για τους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης και τα γεγονότα του 1955. Σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου. Ερμηνεύουν οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρης Πιατάς κ.ά. Στις 9 μ.μ., οδός Κορυτσάς.

Το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια και με τον Γιάννη Μπέζο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, παρουσιάζεται αύριο και μεθαύριο στο Ηρώδειο, σε μετάφραση Διονύση Καψάλη. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», ο Πέτρος Κουλουμής (τραγούδι, λαούτο), μαζί με τους Ανδρέα Ανδρέου (ούτι), Γιώργο Στογιώργη (κανονάκι) και Παύλο Μιχαηλίδη (βιολί), ερμηνεύει τραγούδια των σημαντικότερων εκπροσώπων της «Σμυρναίικης Σχολής». Στις 9 μ.μ., Επαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία Σύρου.

Ενα πρόγραμμα με ελληνικά και ξένα τραγούδια παρουσιάζουν η Φωτεινή Δάρρα και ο πιανίστας Γιώργος Παπαχριστούδης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021. Στις 8.30 μ.μ., Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή