Πρεμιέρες τον Δεκέμβριο και τους πρώτους μήνες του 2022

Πρεμιέρες τον Δεκέμβριο και τους πρώτους μήνες του 2022

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αγωνία του θεατρικού κόσμου αυξάνεται για την περίοδο που ξεκινά από τον Δεκέμβριο μέχρι τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς όπου θα ανέβουν πολλές νέες παραγωγές. Στις 8 Δεκεμβρίου ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί τον «Κοτζαμπάση του Καστρόπυργου» του Μ. Καραγάτση σε διασκευή του Θανάση Τριαρίδη, με τον Γιώργο Χριστοδούλου. Στο Μέγαρο Μουσικής ο Γιάννης Καλαβριανός παρουσιάζει το «Μια υπέροχη ζωή» –διασκευή της ταινίας του Φρανκ Κάπρα– με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Πάνο Μουζουράκη, Νάντια Κοντογεώργη κ.α. Η Μπέτυ Αρβανίτη ανεβάζει δεύτερη παραγωγή στο Οδού Κεφαλληνίας, «Το μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στη νύχτα» του Ο’ Νιλ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

Στο Προσκήνιο, που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση ο Δ. Καραντζάς, θα δούμε από τον Ιανουάριο τον «Θείο Βάνια» του Τσέχωφ που σκηνοθετεί, με τους Γιώργο Γάλλο, Χρήστο Λούλη, Ηρώ Μπέζου, Θεοδώρα Τζήμου, Αινεία Τσαμάτη, Λυδία Φωτοπούλου, Νίκο Χατζόπουλο κ.ά. 

Λίγες ημέρες μετά στο Μέγαρο Μουσικής ο Χρήστος Σουγάρης παρουσιάζει σε μιούζικαλ την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με πρωτότυπη μουσική του Στέφανου Κορκολή, στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και τους: Γιώργο Γάλλο, Βασίλη Μπισμπίκη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου. Στο σχήμα θα δούμε τη Ρούλα Πατεράκη, τον Ηλία Λογοθέτη, τη Μαίρη Χρονοπούλου η οποία επιστρέφει ύστερα από 20 χρόνια στη σκηνή, καθώς και τη Γλυκερία που κάνει την πρώτη της θεατρική εμφάνιση.

Στο θέατρο Ολύμπια – Μαρία Κάλλας θα δούμε «Το Φιόρο του Λεβάντε» του Γρηγορίου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη με τους Κρατερό Κατσούλη, Γεράσιμο Γεννατά, Πέννυ Μπαλτατζή, Δανάη Λουκάκη και τη Λήδα Πρωτοψάλτη. Στο Σημείο ο Νίκος Διαμαντής θα σκηνοθετεί το «Χιροσίμα αγάπη μου» της Μαργκερίτ Ντιράς και ο Γιώργος Σκεύας στο θέατρο Κυκλάδων την «Επαρχία» του Μιχάλη Βιρβιδάκη. 

Είναι μια πρώτη εικόνα της πληθωρικής χειμερινής σεζόν (δεν αναφέρονται όλες οι παραγωγές), για την οποία όλοι εύχονται καλή επανεκκίνηση χωρίς διακοπές και απρόοπτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή