Είδαμε και διαλέξαμε στο Comicdom Con

Είδαμε και διαλέξαμε στο Comicdom Con

Η μεγαλύτερη γιορτή των κόμικς στη χώρα μας επέστρεψε γεμάτη εκδόσεις μετά δύο χρόνια απουσίας

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω καραντίνας, το Comicdom Con Athens, η μεγαλύτερη γιορτή των κόμικς στη χώρα μας, γέμισε το προηγούμενο τριήμερο την πλατεία Κλαυθμώνος και τα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στην οδό Μασσαλίας. Τα περίπτερα εκδοτικών οίκων, βιβλιοπωλείων και δημιουργών, καταξιωμένων ή νέων, συγκέντρωσαν χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών, δείχνοντας ότι και στη χώρα μας η «ένατη τέχνη» αφορά ένα ολοένα και μεγαλύτερο κοινό. 

Το Comicdom Con Athens διοργανώνεται από το 2006 από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Comicdom Press, την Ελληνοαμερικανική Ενωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Εκτός από την οργανωμένη παρουσία των βασικών εκδόσεων και βιβλιοπωλείων του χώρου του κόμικς στην Ελλάδα, το φεστιβάλ έδωσε για ακόμη μία φορά την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά δημοφιλείς καλλιτέχνες, αλλά και 50 νέους στον χώρο δημιουργούς, που παρουσίαζαν οι ίδιοι τα έργα τους σε αυτοεκδόσεις και σχέδια. 

Τιμώμενο πρόσωπο φέτος ήταν ο βραβευμένος με Eisner και Harvey Award Βασίλης Λώλος, ενώ ανάμεσα στα ονόματα που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του κοινού ήταν ο Αντώνης Βαβαγιάννης, ο Θανάσης Καραμπάλιος, ο Σταύρος Κιουτσιούκης, ο Ηλίας Κυριαζής, ο Tasmar, ο Νίκος Κούτσης, ο Νικόλας Στεφαδούρος και άλλοι. Πολλές ήταν φέτος και οι γυναίκες δημιουργοί, όπως η Ελενα Γώγου, η Γεωργία Ζάχαρη, η Ραφαέλλα Κόνη, η Εφη Θεοδωροπούλου, η Αλεξία Οθωναίου. 

Τι αγόρασα:

• «Πετεινός» (Μέλανδρος Γκανάς, Φώτης Τσελεπατιώτης, Εκδόσεις του Κάμπου). Ενα σκοτεινό ταξίδι που θυμίζει εφιάλτη – ή ένα κακό τριπ, όπου ο Θεσσαλικός Κάμπος μετατρέπεται σε ένα αιματοβαμμένο σκηνικό με ήρωες τους λάτρεις ενός θεού-πετεινού.

• «Μέρες λατρείας» (Παναγιώτης Πανταζής, Γιώργος Γούσης, εκδόσεις Polaris). Ο Τίτος, ένας έφηβος από την Αθήνα, επιστρέφει στο χωριό του για το Πάσχα. Με την παρέα του βουτούν στα νερά των πρώτων εφηβικών ερώτων, εκεί όπου όλα μοιάζουν συγκλονιστικά, από το πρώτο φιλί έως την απόρριψη. 

• «Τσοντοκόμικ 2» (Κορίνα Μέι Βεροπούλου, Στέλλα Στεργίου, Lussaki, Ρομπέρτα Γιαϊτζόγλου, Κατερίνα Μ., Poisoner, Σιλένα Νικολοπούλου, ΣΜΑΡ, Γεωργία Ζάχαρη, Σιαδώρα, Ελενα Γώγου, Ultramarie, Βαμπιροπούλα). Συλλογική έκδοση από 13 γυναίκες δημιουργούς, που χρηματοδοτήθηκε μέσω crowdfunding. Δεκατρείς ερωτικές ιστορίες με θηλυκή ματιά, συνδεδεμένες μεταξύ τους σαν μια αλυσιδωτή αντίδραση με επίκεντρο κάποια γειτονιά της Αθήνας.

• «Γιαγιά Λούcη» (Τάσος Καραγιαννίδης, Χρήστος Πίττας, αυτοέκδοση). Η δύστροπη αλλά φαινομενικά άκακη γιαγιά Λούση είναι ο διάβολος. Με σύντροφο μια γάτα, ζει την καθημερινότητα μιας ηλικιωμένης σε κάποια ελληνική πόλη, καταστρέφοντας παράλληλα όποιον την ενοχλεί.

• «Undone» (Θεοδώρα Βασιλάκου Φιλιππάκου, αυτοέκδοση). Το κενό και οι αναμνήσεις που αφήνει πίσω του ένας χωρισμός, ανάμεσα στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Σέριφο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή