Τζέιμς Μποντ: Πράκτορας των… ρεκόρ και στα ταμεία

Τζέιμς Μποντ: Πράκτορας των… ρεκόρ και στα ταμεία

Σε καλό δρόμο για να διαλύσει όλα τα εισπρακτικά ρεκόρ του καιρού της πανδημίας –ίσως και μερικά προγενέστερα–βρίσκεται η νέα περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ, η οποία από την περασμένη Πέμπτη κυκλοφορεί και στη χώρα μας.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καλό δρόμο για να διαλύσει όλα τα εισπρακτικά ρεκόρ του καιρού της πανδημίας –ίσως και μερικά προγενέστερα–βρίσκεται η νέα περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ, η οποία από την περασμένη Πέμπτη κυκλοφορεί και στη χώρα μας. Ενδεικτικά μέσα στο πρώτο τετραήμερο προβολών σε 249 αίθουσες πανελλαδικά (124 στην Αθήνα) το «o Time to Die»έκοψε 80.120 εισιτήρια, νούμερο που θεωρείται εξαιρετικό υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ο κόσμος άλλωστε περίμενε τον νέο Μποντ σχεδόν δύο χρόνια, τόσο στα μέρη μας όσο και στο εξωτερικό. Στην πατρίδα του τη Βρετανία, η «ondmania» όπως ονομάζεται τελευταία, καλά κρατεί με την ταινία να έχει ξεπεράσει ήδη σε εισπράξεις οποιοδήποτε άλλο άνοιγμα σε όλη την 59χρονη ιστορία του franchise· παράλληλα, μέσα μόνο στις πρώτες τέσσερις μέρες προβολών έχει γίνει ήδη η πιο επικερδής ταινία της χρονιάς.

Συνολικά μέχρι στιγμής το παγκόσμιο άνοιγμα του «Νο Time to Die»έχει φτάσει περίπου τα 120 εκατομμύρια δολάρια, με τα έσοδα να προέρχονται από 54 διαφορετικές χώρες. Οι πραγματικά μεγάλοι «παίκτες»ωστόσο δεν καταγράφονται ακόμα. Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η ταινία κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ και ολόκληρη τη Βόρειο Αμερική, εκεί όπου αναμένεται να φτάσει μέχρι και το μισό δισ. εισπράξεων, ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη, η Κίνα, θα μπει στον χορό στις 29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η συμπαραγωγός Universal, ο καινούργιος 007 βαδίζει για την ώρα περίπου στο μονοπάτι του «kyfall» του πιο επιτυχημένου δηλαδή εισπρακτικά τίτλου της σειράς, ο οποίος έφτασε συνολικά το 1,1 δισ. στο box office. Αυτά βέβαια το 2012, δίχως περιορισμούς στην προσέλευση και μάσκες στις αίθουσες. Από την άλλη, φαίνεται ότι είναι τόση η λαχτάρα του παγκόσμιου κοινού για τη σχεδόν λησμονημένη, έπειτα από δύο χρόνια, μπλοκμπάστερ εμπειρία στη μεγάλη οθόνη, ώστε τα σινεμά γεμίζουν περίπου αυτόματα. Και η διανομή πάντως φαίνεται να έχει σχεδιάσει προσεκτικά τη στρατηγική της· μόλις καταλαγιάσει λίγο ο θόρυβος του Μποντ, ετοιμάζει για έξοδο (14/10) το νέο υπερθέαμα του «une».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή