Ανοίγει ξανά το Ολύμπια με έμφαση στη μουσική

Ανοίγει ξανά το Ολύμπια με έμφαση στη μουσική

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέντρο βάρους τη λυρική μουσική και τη σταθερή αξιοποίηση των μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων, ανακοινώθηκε χθες το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του δημοτικού θεάτρου Ολύμπια μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, το οποίο εστιάζει στην επετειακή θεματική της Ελληνικής Επανάστασης.  

Η αρχή της σεζόν στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» όπως είναι το πλήρες όνομά του, θα γίνει το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, με την παράσταση «Αχιλλεύς. Ελλάς Εκλιπαρούσα»των bijoux de kant, που βασίζεται στο λυρικό δράμα που έγραψε ο λόγιος Αθανάσιος Χριστόπουλος το 1804 με αφορμή την οργή του Αχιλλέα προς τον Αγαμέμνονα που οδήγησε στην απόσχιση του πρώτου από το ελληνικό στράτευμα. Στον κύκλο της Επανάστασης εντάσσονται επίσης η όπερα του Ροσίνι «Η πολιορκία της Κορίνθου» που ευαισθητοποίησε το φιλελληνικό κίνημα στο Παρίσι. Η όπερα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην παρισινή εκδοχή του 1826 υπό τον μαέστρο Γιώργο Πέτρου, ο οποίος συμπράττει με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Στη σκηνή θα βρεθούν και επτά εικαστικοί που επέλεξε η ιστορικός Τέχνης Κατερίνα Κοσκινά, που θα δημιουργήσουν μια εικαστική εγκατάσταση σε πραγματικό χρόνο.

Με νέες ενορχηστρώσεις θα παρουσιαστούν οι όπερες «Μάρκος Μπότσαρης»του Παύλου Καρρέρ (σε συναυλιακή μορφή) υπό τον Βύρωνα Φιδετζή και η «Ανδρονίκη»του Αλέξανδρου Γκρεκ σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου. Τον Δεκέμβριο, ο Πέτρος Ζούλιας θα σκηνοθετήσει την όπερα «Η Κρητικοπούλα»του Σπύρου Σαμάρα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1916 στο Δημοτικό Θέατρο του Φαλήρου σε μουσική διεύθυνση Ανδρέα Τσελίκα.

Το πρόγραμμα του Ολύμπια, που παρουσιάστηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Ολιβιέ Ντεκότ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια συναυλία στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη με τους Νένα Βενετσάνου, Κώστα Μακεδόνα, Μαρία Σουλτάτου και Δώρο Δημοσθένους και συναυλίες τζαζ με την Athens Big Band και την τραγουδίστρια του ρεμπέτικου Φωτεινή Βελεσιώτου. Η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη θα τραγουδήσει στη χριστουγεννιάτικη συναυλία «he Twelve Days of Christmas» ενώ η Μυρτώ Παπαθανασίου στο γκαλά όπερας που θα υποδεχθεί το 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή