Home Cinema: Οι δημοφιλείς σειρές του Netflix

Home Cinema: Οι δημοφιλείς σειρές του Netflix

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 80 χώρες και συνολικά 111 εκατομμύρια συνδρομητές παρακολουθούν τη δημοφιλή κορεατική σειρά του Netflix «Το παιχνίδι του καλαμαριού» από την πρεμιέρα της στις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της πλατφόρμας. Η σειρά, με πρωταγωνιστές ανθρώπους καταχρεωμένους και περιθωριοποιημένους, που διαγωνίζονται μέχρι θανάτου σε ομαδικά παιδικά παιχνίδια διεκδικώντας ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο, γίνεται έτσι η πιο επιτυχημένη του Netflix, αν και πολλοί επισημαίνουν ότι το σύστημα μετρήσεων τηλεθέασης της πλατφόρμας συνυπολογίζει ακόμη και όσους χρήστες παρακολούθησαν ένα επεισόδιο έστω για δύο λεπτά. Στη δεύτερη θέση του καταλόγου επιτυχιών του Netflix, με 82 εκατομμύρια συνδρομητές να παρακολουθούν την πρεμιέρα του πρώτου κύκλου, έρχεται η σειρά «Bridgerton» που διαδραματίζεται στο Λονδίνο της γεωργιανής εποχής, ενώ ακολουθεί το γαλλικό θρίλερ μυστηρίου «Lupin» με 76 εκατομμύρια.

Ηταν για πολλούς μια μάλλον απρόσμενη κινηματογραφική επιτυχία του περασμένου καλοκαιριού, αγαπήθηκε όμως από μερίδα του κοινού, ενώ έφτασε και στα βραβεία Ιρις: ο λόγος για το «Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη, που μέσα από νουάρ αναφορές και μπόλικο ρεαλισμό παρακολουθεί τη σχέση ενός ντίλερ και ενός μπράβου των νοτίων προαστίων. Η ταινία είναι πλέον διαθέσιμη στο Cinobo, ενώ οι συνδρομητές της πλατφόρμας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το «Ενα περιστέρι έκατσε σε ένα κλαδί συλλογιζόμενο την ύπαρξή του» του Ρόι Αντερσον, τη «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη και το «Νοσταλγώντας το φως» του Πατρίσιο Γκουσμάν.

Τα podcasts ζουν εσχάτως την ακμή τους, σε βαθμό που ορισμένα από αυτά, μυθοπλαστικού κυρίως χαρακτήρα, να μεταφέρονται και στη μικρή οθόνη: το ψυχολογικό θρίλερ «Homecoming» της πλατφόρμας της Amazon και το οικογενειακό δράμα «Dirty John» του Netflix είναι δύο επιτυχημένα παραδείγματα. Η νέα προσθήκη στη λίστα με τα «φωνητικά επεισόδια» που διασκευάζονται τηλεοπτικά λέγεται «The Shrink Next Door» και βασίζεται σε αληθινή ιστορία: εκείνη του Αμερικανού ψυχοθεραπευτή Αϊκ Χέρσκοπφ, ο οποίος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη των θεραπευομένων του για ίδιον όφελος. Από τη μεριά της, η τηλεοπτική εκδοχή του «The Shrink Next Door», που προχθές απέκτησε και τρέιλερ, θα αξιοποιήσει τους ηθοποιούς Πολ Ραντ και Γουίλ Φέρελ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενός χειριστικού ψυχολόγου και του ευάλωτου ασθενή του, με την πρεμιέρα να έχει οριστεί για τις 12 Νοεμβρίου, στην πλατφόρμα Apple TV+.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή