Φαντασιακές αποδόσεις της γεωγραφίας

Φαντασιακές αποδόσεις της γεωγραφίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρόθεσή μου είναι να μην αναπαραγάγω σχέδια γεωγραφίας, αλλά, μέσω του επανασχεδιασμού του χάρτη, το έργο σταδιακά να μεταπλαστεί σε ένα σύνθετο σχήμα τόσο στο περιεχόμενο όσο και στη φόρμα του». Ετσι ορίζει ο εικαστικός Γιάννης Χρηστάκος το περιεχόμενο της νέας του δουλειάς που παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Εικαστικός Κύκλος ΔΛ», με τίτλο «Με τον φόβο του Αλλου».

Σε αυτήν τη νέα του ατομική έκθεση ο καλλιτέχνης επιστρέφει στην προσφιλή του θεματική, χρησιμοποιώντας μια οπτική γλώσσα που «συνομιλεί» με το πραγματικό μέσα από τις φαντασιακές του αποδόσεις. «Τα στοιχεία με τα οποία προσπαθώ να εμπλουτίσω την εικόνα μου συχνά αναφέρονται σε αιμοφόρα αγγεία και αρτηρίες ή νευρικές απολήξεις και νευρώνες, παραπέμποντας στην ουσία στο ανθρώπινο σώμα», σχολιάζει ο καλλιτέχνης.

«Αλλες φορές τα στοιχεία αυτά έχουν αφετηρία διαδρομές, δίκτυα, πολεοδομικούς σχεδιασμούς και αναφέρονται στον αστικό ιστό, ή τέλος είναι σχεδιαστικά πλέγματα που προσομοιάζουν σε ριζώματα και διακλαδώσεις φυτών ή αγκαθιών που έχουν τη μορφή λουλουδιών και κλαδιών, θυμίζοντας εικόνες από σχολικά φυτολόγια. Αρκετές φορές, η σχέση αυτών των εικόνων με τη μνήμη παραμένει ισχυρή, ενώ σε άλλα έργα όλες αυτές οι αναφορές παραμένουν υπαινικτικές».

 Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6. Διάρκεια έως 20/11.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή