Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη θέση της λίστας με τα πενήντα πλέον ευπώλητα βιβλία της Βρετανίας βρέθηκε το «The Christmas Pig» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (φωτ.). Απευθυνόμενο σε παιδιά άνω των 8 ετών, το νέο έργο της συγγραφέως του Χάρι Πότερ παρακολουθεί τον μικρό Τζακ στην προσπάθειά του να εντοπίσει το αγαπημένο του παιχνίδι και στην πρώτη κιόλας εβδομάδα της κυκλοφορίας του, πούλησε λίγο περισσότερα από 60.000 αντίτυπα. Την εικονογράφηση του βιβλίου υπογράφει ο Τζιμ Φιλντ.

(…) Με το βραβείο Μαρσέλ Ντισάν, την κορυφαία διάκριση της χώρας της στον χώρο των εικαστικών, τιμήθηκε η Γαλλίδα καλλιτέχνις Λιλί Ρεϊνό-Ντεγουόρ. Εχοντας σπουδάσει χορό και νομικά, η Ρεϊνό-Ντεγουόρ, η οποία χρησιμοποιεί ως εκφραστικά μέσα τη γλυπτική, τη video art και την περφόρμανς, καταπιάνεται στα έργα της με τη σχέση σώματος και πολιτικής. Το βραβείο Μαρσέλ Ντισάν τής απονεμήθηκε τη Δευτέρα στο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι και συνοδεύεται από έπαθλο 35.000 ευρώ.

(…) Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο Βρετανός συνθέτης, στιχουργός και θεατρικός συγγραφέας Λέσλι Μπρίκας. Μεταξύ άλλων, ο Μπρίκας συνυπέγραψε τους στίχους του τραγουδιού «Goldfinger» του Τζον Μπάρι, που ακούγεται στην ομώνυμη ταινία του Τζέιμς Μποντ, ενώ είχε τιμηθεί με δύο Οσκαρ: ένα για το τραγούδι «Talk to the Animals» από την ταινία «Doctor Dolittle» (1967) του Ρίτσαρντ Φλάισερ και έναγια τη συνεργασία του με τον Χένρι Μαντσίνι στη μουσική κωμωδία «Victor/Victoria» (1982) του Μπλέικ Εντουαρντς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή